Rusnės seniūno vietos geidžia ir Šilutės rajoną valdančios partijos

Rusnės seniūno vietos geidžia ir Šilutės rajoną valdančios partijos

Į pensiją besiruošiantis Rusnės seniūnas Voitechas Deniušas priskaičiuoja bemaž dešimt pretendentų į savo pareigas, kurias jis ketina atlaisvinti po gero mėnesio, grįžęs iš kasmetinių apmokamų atostogų.

Tačiau be penkių minučių pensininkas V. Deniušas nesutiko atskleisti jam žinomų pavardžių žmonių, kurie taip geidžia užimti salos administratoriaus kėdę, – tarsi ji būtų labai minkšta, – tvirtindamas, kad nenori pirma laiko kaitinti aistrų.

"Pageidaujančių užimti mano pareigas labai daug, nes dėl bedarbystės žmonės dabar griebia bet kokį darbą. Apie tai čia jau netgi sklando legenda, kaip apgirtęs jaunuolis prašė vyrų pavaišinti jį degtinėle, nes jis, matai, būsiąs naujuoju seniūnu", – iš pradžių juokais klausimą nuleido V. Deniušas.

Tačiau po akimirkos kitos seniūnas rimtai pridurė, kad pretendentų į jo pareigas pavardžių reikėtų teirautis Šilutės rajoną valdančių partijų: "Visos partijos nori didinti savo įtaką seniūnijose. Todėl jums derėtų jų ir paklausti, ką anos deleguos kandidatais į Rusnės seniūno pareigas".

Šilutės rajono savivaldybės meras valstietis liaudininkas Virgilijus Pozingis dievagojosi, kad jo vadovaujamas partijos skyrius tokiais dalykais neužsiima. Esą valstiečiai liaudininkai laikosi principo, kad valstybės karjeros tarnautojai turi ne politikuoti, kaip dažnai pasitaiko, bet sąžiningai dirbti jiems pavestą administracinį darbą. Todėl jis ir šį kartą neketinantis ką nors proteguoti į Rusnės seniūno pareigas. Tačiau sakė neprieštarausiąs, jeigu kuris nors iš jo partiečių sumanys savarankiškai dalyvauti konkurse į pensiją besiruošiančio V. Deniušo pareigoms užimti.

Mero pavaduotojas "tvarkietis" Vaidas Pavilonis iš viso nepageidavo kalbėti šia tema. Tačiau primygtinai klausiamas, ar jų partijos skyrius jau numatė kandidatą į Rusnės seniūnus, atsakė vienu "ne".

Užtat liberalsąjūdiečiai, kurie šią kadenciją priklauso Šilutės rajono valdančiajai daugumai, neslepia, kad Rusnės seniūno pareigose norėtų matyti Rusnės pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoją ūkiui, Rusnės kaimo turizmo draugijos pirmininkę, buvusią rajono tarybos narę Dalią Drobnienę. Anot Lietuvos liberalų sąjūdžio Šilutės skyriaus pirmininko, rajono tarybos nario, verslininko Edvardo Vitkausko, D. Drobnienės veikla ne pirmus metus tampriai susijusi su Rusnės bendruomene, todėl partijos skyriaus vadovybė mananti, kad ši moteris tinka vadovauti seniūnijai.

Tačiau D. Drobnienei pirma teks dalyvauti konkurse į Rusnės seniūno pareigas ir pamėginti jį sąžiningai laimėti, nes ir jos partiečiai liberalsąjūdiečiai, kaip tvirtina E. Vitkauskas, nesiruošia daryti įtakos konkurso komisijai.

Papildomą balą konkurse vienam iš kandidatų gali atnešti Rusnės bendruomenės rekomendacija.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder