Rusijos konsulatas keliasi į naujus namus

Rusijos konsulatas keliasi į naujus namus

Rusijos Federacijos generalinis konsulatas Klaipėdoje šiuo metu gyvena kraustymosi nuotaikomis: naujajame pastatų komplekse Šermukšnių gatvėje lankytojai laukiami po Naujųjų metų.

Naujosiose patalpose įsikūręs biuras duris lankytojams atvers sausio 10-ąją.

Anot generalinio konsulo patarėjo Vladimiro Novikovo, konsulatas jau pradėjo kraustytis į naująjį pastatą iš senosios savo būstinės K. Donelaičio gatvėje.

Netrukus bus pakeistas ir buveinės adresas - naujieji pastatai pažymėti Šermukšnių g. 4, 6 ir 8 numeriu. Juose įsikūrė diplomatinio personalo butai, konsulato biuras, patalpos priėmimams, archyvas, kieme - automobilių stovėjimo aikštelė. Konsulato telefonų numeriai nesikeičia.

Dėl kraustymosi ir informacinių sistemų montavimo naujajame pastate nuo gruodžio 26 d. 16 val. nebebus priimami dokumentai vizoms ir pasams išduoti.

Anot V. Novikovo, sutarta, kad iki sausio 10-osios klaipėdiečiai bei pajūrio gyventojai neatidėliotinais atvejais galės kreiptis į Rusijos ambasadą Vilniuje bei konsulatą Liepojoje (Latvija).

Gruodžio 16-ąją generalinio rangovo - Rusijos statybų bendrovės "Remstroj-Alekss" - baigtą statyti pastatą priėmė specialistų komisija iš Maskvos. Ši bendrovė perėmė darbus iš ankstesnio generalinio rangovo, kuris patyrė bankrotą. Todėl, pasak "Remstroj-Alekss" atstovų, statybos užtruko kiek ilgiau nei tikėtasi - iš viso apie trejus metus.

Nuomojamame pastate K. Donelaičio gatvėje konsulatas veikė maždaug dešimt metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder