Ruošiasi bausti už nevalytas sienas

Ruošiasi bausti už nevalytas sienas

Teismui perdavus dar vieną grafitininkų bylą raginami netylėti nuo jų nukentėję klaipėdiečiai, kitaip jie patys gali sulaukti sankcijų už teisės aktų nesilaikymą.

Miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius gegužę planuoja surengti pirmuosius patikrinimus, kaip laikomasi pernai patvirtintos naujos Statinių priežiūros taisyklės. Jos reikalauja piešinius ant sienų uždažyti arba kreiptis į policiją dėl sugadinto turto. To nepadariusiems pastatų savininkams arba administratoriams gresia iki 2 tūkst. litų baudos.

Ne vieną piešinį iki šiol jau pašalino surasti kaltininkai: dalį savo darbų buvo priverstas sunaikinti Gintaras Genčas, pagarsėjęs parašu "gin ov", o šiomis dienomis teismui perduota vienos grafitininkų grupės byla.

1982 m. gimęs Markas P. ir 1986 m. gimęs Aleksandras B. sulaikyti praėjusių metų lapkričio naktį su įkalčiais pietinėje miesto dalyje, o jų bendras Dmitrijus B. (gim. 1983 m.) teisėsaugininkams įkliuvo Vilniuje. Dar vienas jų kompanionas Kirilas L. (gim. 1984 m.) pas pareigūnus atvyko pats.

Manoma, kad uostamiestyje jie apgadino 27 namus, nors gali būti, jog dar daugiau, tačiau ne visų pastatų valdytojai net ir po policininkų raginimo parašė pareiškimus. Jiems taip pat priminta, kad tokiu atveju gresia baudos už statinių nepriežiūrą.

Grafitininkams už viešosios tvarkos pažeidimus gresia viešieji darbai, baudos, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų, o už didelės istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčių vertybių sugadinimą - net iki 5 metų nelaisvės.

Beje, sulaikytiesiems pareiškus įtarimus jie jau taip pat dalį pastatų sienų atnaujino.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder