"Ruoniams" nėra blogo oro

"Ruoniams" nėra blogo oro

Palangos stintų šventės metu akį traukė ne tik žuvys. Kaip ir kasmet, didžiulio dėmesio sulaukė „ruoniai“ – žiemą jūroje besimaudantys sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės.

Sveikuolių maudynės Palangoje rengiamos nuo 1987 m. Šiemet pasipliuškenti šaltame vandenyje ryžosi apie šimtą žmonių. Stebėti jų maudynes ant jūros tilto bei į patį paplūdimį plūdo tūkstančiai kurorto svečių – sveikuolių grūdinimosi akcija jau tapo ir vienu Stintų šventės akcentų.

Iki maudynių vietos netoli jūros tilto sveikuoliai atbėgo nuo Palangos gimnazijos. Pasak į Baltijos jūrą nėrusių „ruonių“, oras maudynėms buvo palankus – nereikėjo saugotis ledo, o vandens ir oro temperatūra buvo pliusinė.

Tarp žiūrovų netrūko ir skeptiškai nusiteikusių, prognozavusių „ruoniams“ peršalimą, tačiau šie teigia, kad sąmoningas trumpas niurktelėjimas į šaltą vandenį organizmą tik sustiprina.

Lietuvos sveikuolių sąjunga ir Sveikatos apsaugos ministerija 2014-uosius metus paskelbė Sveikos šeimos ir vaikų sveikatos metais, tad šiemet sveikuoliai Palangoje ne tik maudėsi, bet ir surengė konferenciją "Įdomių susitikimų klubas", kurios metu dalijosi patirtimi bei mintimis apie tėvystę, vaikų ugdymą. Šįvakar taip pat rengiamas ir „Sveikuoliaparty“ vakarėlis. Visos sveikuolių šventės metu vyko sveikų produktų mugė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder