Rūkyti draus net ir grasinami teismais

Rūkyti draus net ir grasinami teismais

Klaipėdos miesto politikai nesiryžta atšaukti draudimo nepilnamečiams rūkyti viešose vietose. Nors atšaukti šį draudimą reikalauja vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba, politikai nusiteikę net įsitraukti į bylinėjimosi procesą, jei tai draudimą paliks galioti dar bent metams dvejiems. Be to, ketinama dar išplėsti ir vietų, kuriose draudžiama rūkyti visiems asmenims, sąrašą.

Klaipėdos miesto Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Nina Gedvilienė, Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete pristatydama sprendimo atšaukimo projektą, pabrėžė, jog buvo išnagrinėti visi šalies įstatymai ir nustatyta, jog savivaldybių tarybos turi teisę uždrausti rūkyti viešose vietose, tačiau negali nustatyti asmenų grupės, kuriai šis draudimas taikomas. Būtent todėl, be to, remiantis Vilniaus miesto, kurio politikų sprendimas uždrausti nepilnamečiams rūkyti viešose vietose vyriausybės atstovo buvo apskųstas teismui, patirtimi, šį sprendimą uostamiestyje patariama atšaukti.

Vietoje to N. Gedvilienė siūlė į vietų, kuriose draudžiama rūkyti, sąrašą papildomai įtraukti vietas, kuriose dažnai renkasi nepilnamečiai - dviračių takus, vaikų žaidimo aikšteles bei Poilsio parką. Šiuo metu Klaipėdoje draudžiama rūkyti Skulptūrų parke, visuose jūros paplūdimiuose bei Smiltynės miške ir jūros link vedančiuose takuose, išskyrus specialiai tam įrengtas rūkymo vietas ir zonas. Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės teigimu, ateityje šį sąrašą ketinama dar labiau plėsti.

Tiesa, N. Gedvilienė pripažino, jog nors draudimų ir daugėja, nerūkymo zonos plečiasi, tačiau pajėgų šiai sričiai kontroliuoti trūksta.

Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Budinas priminė, jog komitetas ir prieš porą mėnesių vykusiame pasitarime sprendimo atšaukimui nepritarė. Jis ragino ir dabar nesutikti su tokiu siūlymu. Esą geriau laukti, kol vyriausybės atstovas kreipsis į teismą ir taip išlošti vienerius ar dvejus metus.

"Dėl kilnaus tikslo galime bylinėtis. Be to, Seimo koridoriuose jau šnekama apie įstatymo pataisas. Manau, kad šis reikalas bus išspręstas greičiau, nei baigsis teismo procesas", - sakė S. Budinas.

Jam antrino ir vicemeras Vytautas Čepas, ragindamas vadovautis sveiku protu: "Tai ne vaikų teisių pažeidimas, tai jų gelbėjimas. Pritariu pasiūlymui bylinėtis ir raginu tai daryti iki paskutinio kraujo lašo."

Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetas nutarė sutikti su siūlymu išplėsti zonų, kuriose draudžiama rūkyti sąrašą, tačiau atšaukti draudimo rūkyti nepilnamečiams nesutiko. Be to, nutarta suformuoti įstatymo pataisų siūlymą bei išsiųsti jį atitinkamoms institucijoms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder