Rotušės perėmimas buksuoja

Rotušės perėmimas buksuoja

Nuo praėjusių metų liepos 1-osios likvidavus apskričių viršininkų administracijas, Klaipėdoje užvirė kova dėl istorinio pastato Danės gatvėje perėmimo savivaldybės žinion.

Tačiau praėjus aštuoniems mėnesiams reikalai užstrigo, mat savivaldybė turi rasti kitas patalpas valstybinėms įstaigoms, kurios įsikūrusios buvusioje rotušėje, perkelti.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius tikino, jog Valstybės turto fondo (VTF) žinion patekusio pastato perėmimas vyks sklandžiai.

"Tikslios informacijos, kokios stadijos yra biurokratiniai procesai, neturiu, bet pavyko pasirašyti susitarimą su VTF. Ieškome patalpų toms valstybinėms įstaigoms iškeldinti, greitai pasieksime finišo tiesiąją. Kol kas apsisprendėme į pastatą Danės gatvėje perkelti kurį nors iš savivaldybės administracijos departamentų. Laikas, kai istorinė rotušė vėl priklausys savivaldybei, ne už kalnų", - dėstė uostamiesčio vadovas.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė informavo, kad su VTF pasirašyta sutartis panaudai perimti 700 kv. metrų bendro naudojimo ploto patalpas (iš viso pastatas yra per 2 tūkst. kv. metrų). Jose galėtų ir įsikurti vienas iš administracijos departamentų.

"Kada tai įvyks, negalime pasakyti, nes dabar keisis valdžia. Siekiamybė yra perimti visą pastatą, tačiau čia - ateities klausimas. Mums būtent ir reikės tada ieškoti naujų patalpų įstaigoms, kurios dirba Danės gatvėje. Po truputį jas ir perkelsime", - sakė ji.

"Tai kas, kad yra susitarimas, bet šiandien nėra įvykdytas įsipareigojimas rasti patalpas ir perkelti tas institucijas kitur. Kol to nebus, nieko ir nevyks. Su savivaldybe pasirašyta tik panaudos sutartis, o norint pastatą perimti reikės Vyriausybės nutarimo", - sakė VTF Turto valdymo skyriaus viršininkė Julanta Poškutė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder