Rinkliavos plėtra - galvos skausmas politikams

Rinkliavos plėtra - galvos skausmas politikams

Penktadienis buvo paskutinė diena, kai gyventojai galėjo pareikšti savo nuomonę dėl automobilių statymo apmokestinimo centrinėje miesto dalyje esančiuose daugiabučių namų kiemuose ir tarpuvartėse.

Iki penktadienio pietų buvo sulaukta apie 20 gyventojų ir įmonių pasisakymų. Pasak valdininkų, nuomonės pasiskirstė maždaug apyligiai - dalis palaikė valdininkų užmojus apmokestinti kiemus, o kita dalis - pasisakė kategoriškai prieš.

"Vakarų ekspresą" taip pat pasiekė kai kurių klaipėdiečių pasisakymai šia tema. Pavyzdžiui, interjero salone "Hauzas" įsikūrusių įmonių atstovai prieštarauja tokiam siūlymui ir tikina, kad toks sumanymas pasmerktų ir taip jau merdintį miesto centrą visiškam žlugimui.

"Prieštaraujame šitam siūlymui dėl to, kad centrinės Klaipėdos dalies smulkusis ir vidutinis verslas ir taip merdi. Suteikti leidimai centrinėje miesto dalyje atsirasti didiesiems prekybiniams centrams atėmė bet kokią galimybę konkuruoti mažosioms, daugumoje Europos senamiesčių klestinčioms ir miesto įvaizdį formuojančioms parduotuvėlėms, "butikams", kavinėms, salonams.

Viešai skelbiamas liberalų ir liberalcentristų partijų siekis atgaivinti Klaipėdos senamiestį, šiuo atveju, užkraunant ant verslininkų papildomą finansinę naštą bei kuriant dar vieną barjerą, su kuriuo teks susidoroti bandant prisivilioti klientus, lankytojus, yra visiškai nesuprantamas ir prieštaraujantis viešai deklaruojamiems rinkiminiams partijų šūkiams", - rašoma rašte, kurį pasirašo 9 įmonių atstovai.

Pasak jų, kai 2009 m. buvo apmokestintas automobilių stovėjimas centrinėje miesto dalyje, 2011 m. padidintas nekilnojamojo turto mokestis, dalis surinktų lėšų, anot pažadų, turėjo būti skirta nemokamoms automobilių stovėjimo aikštelėms miesto centre įrengti, tačiau tai nebuvo padaryta.

"Pinigai išleisti. Kur? Miestiečiai nežino. Nebetikime ir toliau žadamu lėšų investavimu senamiesčio atgaivinimo labui, nes deklaruojami pažadai visiškai nesutampa su priimamais sprendimais ar naujais siūlymais. Jei dar turite sveiko proto, suteikite mums galimybę neužleisti savo patalpų pigių drabužių parduotuvėms.

Nuoširdžiai abejojame, ar bus sureaguota į šį prieštaravimą, tačiau norėtųsi tikėtis, kad dar nepraradote sveikos nuovokos, ir kad ir jūs esate Klaipėdos miesto/senamiesčio patriotai", - rašoma rašte.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, kuriam į elektroninį paštą ir buvo siunčiami gyventojų pasvarstymai, komentavo, kad tokių kategoriškų pasisakymų buvo ne vienas, tačiau esą buvo ir tokių, kurie šį sumanymą palaikė.

"Kol kas negaliu pateikti apibendrinimo - tai padarys susirinkusi darbo grupė, manau - jau kitą savaitę. Tačiau galiu patikinti, kad tikrai ne visi gyventojai, kurie panoro išreikšti savo nuomonę, buvo nusiteikę prieš šį siūlymą", - penktadienį komentavo R. Mockus.

Valdininkas minėjo el. paštu sulaukęs 17 gyventojų ir įmonių pasisakymų, dar keletas nuomonių pateikta raštu.

"Kadangi dalis pasvarstymų yra labai ilgi ir, galų gale, perskaičius, nelabai aišku, kas norėta pasakyti - tokius raštus reikia dar pastudijuoti atidžiau ir išskirti esmę. Tai padarys darbo grupė ir tuomet pateiks apibendrinimus bei nuspręs, į kuriuos gyventojų pasiūlymus reikia atsižvelgti", - komentavo R. Mockus.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder