Rinkliava už atliekų tvarkymą sumažinta 15 proc.

Rinkliava už atliekų tvarkymą sumažinta 15 proc.

Nuo kitų metų klaipėdiečiai mokės 15 proc. mažesnę rinkliavą už atliekų surinkimą ir tvarkymą, nors, prieš priimant šį sprendimą, gyventojai ir kai kurie politikai miesto valdžiai siekė įrodyti, kad mokestį galima sumažinti net dvigubai.

Antradienį Klaipėdos taryba kone vienbalsiai balsavo už rinkliavos dydžio apkarpymą 15 proc. - toks sprendimo projektas buvo paruoštas jau anksčiau - esą tai optimaliausias skaičius atsižvelgiant į praėjusių dviejų metų Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) įplaukas ir išlaidas.

Tačiau dar neprasidėjus posėdžiui grupelė aktyvistų iš klaipėdiečių tribūnos bandė įrodyti, jog rinkliavą mažinti būtų galima 30 proc., o vėliau kai kurie politikai teigė esantys įsitikinę, kad KRATC surenkant milijonines viršplanines lėšas mokestį galima mažinti perpus.

Per praėjusius metus, savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjo Rasos Povilanskienės teigimu, surinkta 8,7 mln. litų perteklinių lėšų.

Šiuos pinigus žadama panaudoti požeminių konteinerių aikštelių ir atliekų rūšiavimo linijai bendrovėje įrengti - ši technologija reikalinga siekiant atrinkti atliekas, kurios bus deginamos "Fortum" termofikacinėje elektrinėje.

Vis dėlto tarybos nariai neatmetė galimybės, jog, susumavus 2012-ųjų KRATC veiklos rezultatus, kitais metais vėl būtų galima svarstyti rinkliavos mažinimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder