Rinkėjas pasipiktino slidžiais šaligatviais

Rinkėjas pasipiktino slidžiais šaligatviais

Klaipėdietis menininkas Sigutis Jačėnas pasipiktino tuo, kaip kai kurių balsavimo apylinkių rinkimų komisijų vadovai rūpinasi, arba, tiksliau, nesirūpina rinkėjų saugumu.

"Paklausiau Danės apylinkės Nr. 4 rinkimų komisijos pirmininkės, kodėl nepasirūpinta tuo, kad balsavimo vietos prieigose nebūtų palikta apledėjusių šaligatvių. Išgirdau atsakymą, kad ji neturi smėlio...“ – laiške VE.lt dėstė menininkas.

Pasak S. Jačėno, tris dešimtmečius turinčio atsinaujinančią kojos traumą, todėl vengiančio lankytis ten, kur yra slidu, nes kiekvienas neatsargus žingsnis gali buti pražūtingas, "problema yra rimtesnė nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio“.

"Kas galėtų paneigti prielaidą, kad, pavyzdžiui, tai nepadaryta samoningai - kad dalis rinkėjų negalėtų išreikšti savo valios?“ - klausė jis.

"Renkame valdžią ketveriems metams. Tad ar bent vieną dieną gali kas nors dorai pasirūpinti ir bent rinkimus organizuoti taip, kad rinkėjai jaustų pagarbą ir dėmesį? Manau, kad galima traktuoti tai kaip šiurkštų nusižengimą Savivaldybių rinkimų įstatymo nuostatoms, teigiančioms, jog "apylinkės rinkimų komisija kartu su savivaldybės administracijos atstovu pasirūpina, kad pagal šio įstatymo reikalavimus laiku būtų parengtos balsavimo patalpos, slapto balsavimo kabinos ir balsadėžės“, - teigia S. Jačėnas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder