Rengiamos akcijos prieš klaipėdiečių nuodijimą

Rengiamos akcijos prieš klaipėdiečių nuodijimą

Grupė klaipėdiečių politikų, siekdami atkreipti dėmesį į užteršto oro ir nesveikos gyvenimo aplinkos problemą, uostamiestyje žada surengti piketus. Žmonės kviečiami rinktis prie svarbiausių Klaipėdos objektų, kurių vadovai esą yra atsakingi už vis blogėjančią situaciją Klaipėdoje.

"Mūsų rengiamas piketų ciklas skirtas sausio 15 dieną minimam Klaipėdos krašto išvadavimui (prijungimui prie Didžiosios Lietuvos). Mūsų miestas turi išsivaduoti nuo teršėjų, o miesto valdžia privalo dėti kuo didesnes pastangas, kad klaipėdiečių gyvenama aplinka būtų kuo švaresnė. Ne paslaptis, kad dėl to Klaipėdoje daugiau nei kituose miestuose fiksuojama vėžinių susirgimų, kvėpavimo sistemos ligų, žmonės čia serga dažniau nei kitų regionų gyventojai", - teigia vienas iš akcijos rengėjų.

"Užterštas oras, triukšmas, nekokybiškas vanduo neprisideda prie klaipėdiečių sveikatos gerinimo ir ilgesnio gyvenimo. Klaipėda iš visų pusių apstatoma pramoniniais objektais, todėl nereikia stebėtis, kad gyventojų sveikatos rodikliai sparčiai blogėja. Klaipėda įsiliejo į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Baltijos regiono sveikų miestų asociaciją. Todėl būtina stengtis, kad aplinka mieste būtų kuo ekologiškesnė ir švaresnė. Jeigu ir toliau bus žiūrima pro pirštus į klaipėdiečių sveikatą, kokią mes Klaipėdą turėsime po 20 metų?" - retoriškai klausia kitas jo bendražygis.

Akcijos organizuojamos prie Klaipėdos savivaldybės, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento, "Klaipėdos energijos", "Klaipėdos vandens" ir Valstybinio jūrų uosto direkcijos tuo pačiu metu - penktadienį, 11:45 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder