Reklamų teisėtumą tikrins reguliariai

Reklamų teisėtumą tikrins reguliariai

Aktyvinama kova su nelegaliomis lauko reklamomis Klaipėdoje duoda vaisių. Padaugėjo į savivaldybę dėl leidimų jas įsirengti besikreipiančių žmonių, tačiau to nedarantys ir vis tiek lauko reklamas eksploatuojantys tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys sulaukia baudų.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, per pirmąjį šių metų ketvirtį dėl išorinės reklamos įrengimo Klaipėdos mieste taisyklių nesilaikymo buvo surašyti 22 protokolai.

Už tokį nusižengimą skiriama bauda nuo 500 iki 1 000 litų, nustatant pakartotinį pažeidimą, suma didėja - tektų pakloti nuo 1 000 iki 2 000 litų. Per pirmąjį metų ketvirtį nelegalių reklamų savininkai į miesto biudžetą sumokėjo 5 500 litų baudų.

K. Vintilaitės teigimu, visi pažeidėjai skirtą baudą sumoka nesiginčydami, o po to pateikia prašymą derinti reklamos projektą. Verslininkus tai daryti paskatina ir pirmą sykį prasižengusiems skiriama mažesnė nuobauda - tuomet reikia sumokėti pusę minimalios sumos.

"Buvo vykdyti trys patikrinimai. Liepų gatvės pabaigoje, kur gausu nedidelių juridinių asmenų, taip pat tikrinta Tilžės gatvė, Šilutės plentas, Vingio gatvė, Naujoji Uosto gatvė - nustatyta apie 50 galimų neteisėtų reklamų atvejų", - pasakojo skyriaus vedėja.

Pasak jos, kovojant su nelegaliomis reklamomis, imamasi ir prevencinių priemonių. Organizuojami susitikimai su pastatų, ant kurių daug tokių iškabų, savininkais, jie informuojami apie administracinę atsakomybę už jų pačių ar nuomininkų su savivaldybe nesuderintą reklamą.

Pokalbininkė atskleidė, kad nelegalių išorinių reklaminių iškabų problemą spręs specialiai paskirti asmenys.

"Skyrius baigiamas formuoti, bus trijų pareigūnų darbo grupė, kuri nuolat užsiims nelegalios reklamos atvejų nustatymu. Patikrinimai bus rengiami reguliariai", - pabrėžė K. Vintilaitė.

Nuolatinė kontrolė suteiktų galimybę konkrečiai žinoti, kuriose miesto dalyse yra daugiausiai su specialistais nesuderintų iškabų, o kuriose vyrauja patvirtintos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder