Reidai paplūdimiuose nemaloniai nustebino

Reidai paplūdimiuose nemaloniai nustebino

Žmonės Klaipėdos paplūdimiuose nėra linkę laikytis viešosios tvarkos taisyklių. Tai parodė trečiadienį organizuotas patikrinimas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su policijos pareigūnais šiandien vykdė reidus uostamiesčio paplūdimiuose.

Pasak patikrinimui vadovavusio Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, galima daryti išvadą, kad tokius reidus Klaipėdos pajūryje reikia rengti dažniau.

"Nuo šiol patikrinimus ketiname rengti kas savaitę. Šiandienos rezultatai neigiamai nustebino. Buvo užfiksuota tikrai nemažai pažeidimų", - teigė V. Valys.

Antrosios bei pirmosios Melnragės paplūdimiuose vykusio reido metu buvo tikrinama ar pajūryje nerūkoma draudžiamose zonose, neatsivedama naminių gyvūnų, nesisvaiginama alkoholiniais gėrimais. Taip pat buvo stebėta ar žmonės nekelia sau ir kitiems grėsmės vandenyje. Tikrinami buvo ir prekybos paviljonai, kuriuose prekiaujama alkoholiniais gėrimais.

V. Valio teigimu, daugiau nei 2 valandas trukusio reido metu buvo užfiksuota nemažai šunų vedžiojimo, taip pat alkoholio vartojimo viešoje vietoje taisyklių pažeidimų. Protokolai buvo įteikti ir ne vienam paplūdimyje rūkiusiam asmeniui.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai taip pat patikrino ir kelis alkoholiu prekiaujančius paviljonus. Vieno iš jų savininkas negalėjo pateikti visų leidimų prekiauti alkoholiu. Jam taip pat buvo įteiktas protokolas ir nustatytas terminas iki kada jis privalo pateikti reikiamus dokumentus.

Viešosios tvarkos skyrius primena, jog už gyvūnų vedžiojimo paplūdimyje taisyklių pažeidimus jų šeimininkams gali būti skirta net iki 200 litų bauda. Vartojantiems alkoholinius gėrimus ar rūkantiems ne rūkymo vietose gali grėsti nuo 20 iki 50 litų dydžio baudos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder