Rastas sprendimas dėl potvynių rūsiuose po lietaus

Rastas sprendimas dėl potvynių rūsiuose po lietaus

Prieš savaitę Klaipėdos miesto savivaldybę pasiekusį gyventojų skundą dėl po lietaus patvinstančių rūsių ir patalpų Liepojos-Kretingos gatvių namuose žadama spręsti nedelsiant. Išvažiuojamajame posėdyje Miesto ūkio komiteto nariai kartu su nuotekomis besirūpinančios AB "Klaipėdos vanduo“ atstovais nusprendė, jog reikia pastatyti dar vieną siurblį nuotekoms pumpuoti.

Problemos - po žeme

Šiemet po rugpjūčio liūčių Kretingos gatvės individualių namų senbūviai sunerimo, kai į jų patalpas pradėjo veržtis vanduo. Pasak individualių namų savininkų bendrijos "Parko trikampis“ pirmininko Sauliaus Valančiaus, situacija šiame kvartale pablogėjo, kai iškilo Dragūnų kvartalas, prie nuotekų sistemos buvo pajungtas Tauralaukis. Esą, buvusioji nuotekų siurblinė nepajėgi perpumpuoti padidėjusio nuotekų kiekio, todėl vanduo užpila namus.

"Klaipėdos vandens“ specialistai nesutinka su gyventojo versija.

"Minima siurblinė buvo visiškai rekonstruota 2001 metais, o jos galingumai suplanuoti įvertinant aplinkinių kvartalų plėtros galimybes su pakankamu rezervu - iki 2015 metų. Dabar išnaudojamas siurblinės pajėgumas tesiekia 60-70 proc. Mes manome, kad problema yra ne siurblinės našumas (perpumpuojamų nuotekų kiekis), o nelegalūs namų savininkų lietaus nuotekų prijungimai prie fekalinės kanalizacijos tinklų“, - aiškino Algimantas Jagnieškus, AB "Klaipėdos vanduo“ nuotekų departamento direktorius.

Departamento vadovas akcentavo, kad ir nustačius tikrąją problemos priežastį, semiamų namų gyventojai laimingesni netaptų.

"Naujakurių šioje miesto dalyje daug. Viskas paslėpta po žeme, reiktų daug laiko, specialistų ir brangios technikos, kad surasti, kas nuvedė savo namo nuotekas į miesto tinklus, ar dar kokių negerų dalykų pridarė“, - sakė A. Jagnieškus, pridurdamas, jog pažeidėjus surasti – pusė darbo, o juos nubausti ir priversti sutvarkyti nuotekų sistemą - gali užtrukti metų metus. Tiek laukti niekas nenori. 

Bendrovė investuos

Miesto politikai kartu su vandentiekiečiais lankėsi Liepojos gatvėje esančioje siurblinėje, aptarnaujančioje probleminius kvartalus, ir bandė rasti sprendimą, kaip kuo greičiau padėti semiamų namų gyventojams. "Klaipėdos vandens“ specialistai pasiūlė išeitį – statyti dar vieną siurblį lietaus metu padidėjusiam nuotekų kiekio pumpavimui ir taip padidinti siurblinės našumą 50 procentų.

"Atsižvelgdami į gyventojų interesus mes pastatysim dar vieną siurblį. Pietinėje miesto dalyje esam pasikloję rezervinį vamzdyną, lietaus metu padidėjusio nuotekų kiekio išpumpavimui pralaidumo užteks“, - sakė A. Jagnieškus.

Projekto ir kitų dokumentų paruošimas, derinimas gali užtrukti apie pusmetį, tad greičiausiai naujas siurblys bus pastatytas kitų metų pavasarį. Bendrovė siurblinės patobulinimą, papildomos įrangos įsigijimą finansuos iš savo lėšų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder