Rajono "Metų žmogus" - kretingališkis pedagogas

Rajono "Metų žmogus" - kretingališkis pedagogas

Trečiadienį  Gargždų kultūros centre tradiciškai buvo apdovanoti Klaipėdos rajono laikraščio "Banga" kasmet rengiamo "Metų žmogaus" ir  "Metų projekto", "Metų poelgio" konkurso laureatai. Šiemet konkursas buvo praturtintas dar dviem nominacijomis -  "Metų pirkinys" ir "Metų frazė".

Į "Klaipėdos rajono žmogus 2011" nominaciją buvo pasiūlyta net 16 kandidatų: švietimo, kultūros darbuotojų, bendruomenių atstovų, politikų, tarnautojų.

Tačiau daugiausiai - per 800 balsų - rajono gyventojai atidavė vienam iš vyriausiųjų kandidatų į šį garbingą apdovanojimą - Stanislovui Vasiliauskui, buvusiam Kretingalės pagrindinės mokyklos direktoriui, choro vadovui.

Metų žmogaus vardo kretingališkis pedagogas nusipelnė už choro subūrimą, liaudies tradicijų puoselėjimą bendruomenėje ir Kretingalės miestelio garsinimą šalyje.

Priimdamas apdovanojimą S. Vasiliauskas neslėpė susijaudinimo: "Nesu vienas pats vertas šios nominacijos. Be savo mylimų kretingališkių choristų, choro meno vadovės Gintarės Stankūnaitės, be pagalbininkų mokytojų nebūtų buvę tų pasiekimų, išvažiavimų į respublikines dainų šventes", - dėkodamas už jį balsavusiems, kalbėjo S. Vasiliauskas.

"Metų žmogaus" nominacijos laureatas buvo tradiciškai apdovanotas angelo skulptūrėle ir rėmėjų - UAB "Minijos nafta" -  įsteigtu piniginiu prizu.

Metų projektas - Veiviržėnų gimtadienis

Didelio susidomėjimo sulaukė ir "Klaipėdos rajono metų projekto 2011" rinkimai. Į šią nominaciją pretendavo įvairūs renginiai: šventės, projektai, iniciatyvos.

Humoro jausmo nestokojantys rajono gyventojai į nominantų sąrašą įtraukė ir Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą - už projektą, kuris tęsėsi visus 2011-uosius, aktyvius, linksmus ir politiniais pokyčiais pažymėtus metus.  Metų projekto titulas atiteko veiviržėniškiams, pernai surengusiems įspūdingą miestelio 500 metų jubiliejaus šventę. Už šį Veiviržėnų kultūros namų (direktorius Karolis Pronckus) ir vietos bendruomenės projektą balsavo per 900 žmonių.

Atsiimdami apdovanojimą - angelo statulėlę ir "Minijos naftos" piniginį prizą, veiviržėniškiai smagiai padėkojo, sugiedodami miestelio pasveikinimo himną.  

Nominacija - už donorystę

Šiemet nebuvo pamiršti ir gerais darbais per metus pasižymėję rajono gyventojai. Į "Metų poelgio" nominaciją buvo pasiūlytas Klaipėdos rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas Arūnas Skuodas - už operatyviai atskleistą vagystę ir Edvinas Beniulis, endriejaviškis studentas - už nesavanaudišką kraujo donorystę.

"Metų poelgio" nominacija atiteko E. Beniuliui, kuris dar nesulaukęs pilnametystės tapo neatlygintinu kraujo donoru.

Šmaikščios nominacijos už "Metų frazę" laureatu tapo buvęs Klaipėdos rajono meras, rajono savivaldybės tarybos narys Sigitas Karbauskas, pagarsėjęs "auksinėmis" frazėmis: "Meras ne darbui skirtas" bei "Esu tinginys iš prigimties - labai mažai dirbu".

Dar viena nominacija - "Metų pirkinio" - titulas atiteko Gargždų kultūros centro įsigytam profesionaliam koncertiniam fortepijonui, vertam 180 tūkstančių litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder