Raiteliai susitiko kasmetinėje "VMG taurėje"

Raiteliai susitiko kasmetinėje "VMG taurėje"

Aštuntus metus vykstančiame Lietuvos Atvirame konkūrų čempionate, Dargužių kaime, netoli Klaipėdos, pagrindinį „VMG taurės“ prizą iškovojo Kristupas Petraitis su žirgu Lordano. Antrą ir trečią vietą užėmė marijampolietis Nerijus Šipaila su savo nuosavu 14 metų žirgu Little Foot ir 9 metų žirgu Pronto.

Praėjusių metų čempionas vilnietis Stasys Jasas liko 4-5 vietoje su žirgais Fist ir Grenobilis. Varžybų organizatorius Laimondas Skėrys su žirgu Comandor užėmė 6 vietą. „VMG taurės“ konkūro prizinis fondas – 10 000 litų. Žirgai su raiteliais turėjo įveikti 145 cm kliūtis, persirungime – 150 cm.

Jaunučių (iki 16 metų) finalo čempione tapo Justė Pociūnaitė su kumele Maja, antrą vietą iškovojo Dominykas Staneika su Concordia, o bronzos medalis atiteko Jonui Bacevičiui ir jo žirgui Faktoriui.

Jaunių (iki 18 metų) finale aukso medalį iškovojo Monika Linkutė su Herbu, antrąją vietą užėmė Indrė Kalvaitytė ir jos žirgas Ernesto 61, trečioje vietoje liko Kristupas Petraitis su Aladinu.

Lietuvos Atviro konkūrų čempionato mėgėjų kategorijose prizinėse vietose puikavosi moterys raitelės. I kategorijos finalo persirungime pirmą vietą iškovojo Jūratė Civinskaitė su kumele Vilona S, sidabro medalį laimėjo Rita Mažonienė su Libretu, o trečioje vietoje atsidūrė Eglė Tamulytė ir Coco Chinelly. Mėgėjų II kategorijos finale čempione tapo Rasa Kavaliauskaitė su žirgu Chalifu, antroje vietoje – Gerda Žibūdaitė su Cabaljero, trečioje – Monika Sirutavičiūtė ir Blatas.

Konkūro čempionato 6 – 7 metų jaunų žirgų finale aukso medalį pelnė Elena Railienė su žirgu Soli Deo Glorija, antrąją vietą užėmė Lina Leonavičiūtė ir kumelė Verona, trečioje vietoje - Stasys Jasas su eržilu Marsu.

Vieni geriausių raitelių Lietuvoje, Benas Gutkauskas ir Andrius Petrovas, nedalyvavo čempionate, kadangi rungėsi Sankt Peterburge dėl galimybės dalyvauti Londono olimpiadoje.

Bendrą čempionato prizinį fondą sudarė 34 500 litų, kuriuos pasidalino visų kategorijų pirmi šeši geriausiai pasirodę dalyviai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder