Raginama palaidoti palaikus iš Klaipėdos senamiesčio

Raginama palaidoti palaikus iš Klaipėdos senamiesčio

Atsakingos uostamiesčio institucijos raginamos kuo greičiau palaidoti palaikus, rastus kasinėjant buvusios Šv. Jono bažnyčios teritorijoje.

Palaikai buvo surasti dar 2006-aisiais archeologams tyrinėjant buvusio saldainių fabriko teritoriją, kur buvo aptiktos Šv. Jono bažnyčios, šioje vietoje stovėjusios nuo XVI amžiaus pabaigos iki 1706 metų, liekanos. Iki šiol 182 palaikai nėra palaidoti, mat nesutariama dėl naujos kapavietės vietos.

Nei Klaipėdos miesto savivaldybės, nei Klaipėdos universiteto, nei Evangelikų liuteronų bendruomenės, nei Kultūros paveldo departamento atstovai telefonu negalėjo atsakyti kada ir kokioje vietoje planuojama tinkamai palaidoti rastus palaikus. Oficialus ir galutinis sprendimas žadamas tik tada kai savivaldybės sudaryta komisija išanalizuos gautus siūlymus.

"Absurdiška, kad per penkerius metus nerasta vietos kur palaidoti kelių šimtmečių senumo palaikus, jie iki šiol laikomi Klaipėdos universitete. Tai yra ne kas kita, kaip amžinojo poilsio vietos išniekinimas. Jei šis klausimas ir toliau bus sprendžiamas tokiu tempu, neaišku ar išvis liks ką laidoti", – sako Seimo narys Evaldas Jurkevičius.

Parlamentaras siūlo palaikus laidoti senosiose Klaipėdos kapinėse valstybės lėšomis laidojamų asmenų vietoje.

"Svarbiausia parodyti pagarbą seniesiams klaipėdiečiams ir palydėti į užtarnautą ramybę. Manau, tai būtų daug labiau krikščioniška nei tampyti jų palaikus iš vietos į vietą", – sakė E. Jurkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder