"Pušyno" vadovas nieko nepešė

"Pušyno" vadovas nieko nepešė

Buvęs Vidaus reikalų ministerijos poilsio ir reabilitacijos centro "Pušynas" Palangoje vadovas Vincas Nesteckis, Aukščiausiajame Teisme pasiekęs, kad jo byla dėl atleidimo iš darbo būtų nagrinėjama iš naujo, vėl turės nuryti karčią piliulę.

Klaipėdos apygardos teismas vakar dar kartą konstatavo, jog vyras pareigų neteko teisėtai.

2015-ųjų balandį V. Nesteckis vidaus reikalų ministro įsakymu iš pareigų buvo atšauktas dėl įstatymams neva prieštaraujančių pirkimų ir neefektyvios centro veiklos.

Pats V. Nesteckis savo kaltės neįžvelgė. Nuo 1999 m. minėtame centre dirbęs vyras teismuose tvirtino, jog jis iš pareigų atleistas buvo neteisėtai ir nepagrįstai - jo darbas buvo vertinamas teigiamai, tad esą nebuvo priežasčių juo nepasitikėti.

Visgi teismai buvusio vadovo nepalaikė - tiek Palangos miesto apylinkės, tiek Klaipėdos apygardos teismas buvo atmetęs V. Nesteckio argumentus. Tačiau į juos įsiklausė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Jo teisėjų kolegija pernai rudenį nusprendė, kad Klaipėdos apygardos teismas, palikdamas galioti Palangos teisėjų sprendimą, neįvertino vyro atšaukimo iš pareigų aplinkybių, taip pat neįvertino, ar buvo nustatyta kokia nors buvusio vadovo kaltė ir dėl to neįspėjus nutraukta darbo sutartis.

Taigi, uostamiesčio teisėjai buvo priversti vėl aiškintis V. Nesteckio atleidimo aplinkybes.

V. Nesteckis prašė ne tik grąžinti jį į darbą, priteisti vidutinį darbo užmokestį už visą priverstinės pravaikštos laiką, 5 mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensaciją, bet ir 4 000 Eur neturtinę žalą bei bylinėjimosi išlaidas.

Nagrinėjant bylą iš naujo "Pušyno" atstovas Petras Kaminskas dar pareiškė, kad V. Nesteckis neteisingai panaudojo Europos Sąjungos (ES) lėšas, o tuo metu, kai reikėjo atsiskaityti su rangovais, rėmė vieną futbolo klubą. O Vidaus reikalų ministerijos atstovė Irina Urbonė tikino, kad kol vadovavo V. Nesteckis, "Pušyne" nė vienas pareigūnas neturėjo galimybės vykdyti reabilitacijos proceso, nes centras teikė tik poilsio paslaugas.

Teismas savo ruožtu sutiko, kad dėl V. Nesteckio veiksmų įgyvendinant ES remtą "Pušyno" pastatų rekonstrukciją įstaigai buvo nurodyta grąžinti 187 515 Lt išmokėtą paramą. Be to, tai nebuvo padaryta operatyviai ir kaupėsi delspinigiai.

Tad Palangos teismo sprendimas atmesti buvusio "Pušyno" vadovo ieškinį ir vėl liko nepakeistas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder