Pusryčiaudami prisiminė Dievą

Pusryčiaudami prisiminė Dievą

Šeštadienį Klaipėdoje buvo surengti pirmieji Klaipėdos miesto bendruomenės Maldos pusryčiai, kuriuose dalyvavo įvairių mieste veikiančių religinių bendruomenių, verslo, teisėtvarkos, politinių partijų atstovai.

 

Į pusryčius bendruomenę sukvietęs Klaipėdos miesto savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad jo kvietimas buvo išgirstas ir priimtas. „Norėjau prie vieno bendro stalo pakviesti visą Klaipėdą. Jūs, atstovaudami skirtingų pažiūrų, tikėjimo ir profesijų žmonėms tarsi įkūnijate tą idėją. Susirinkę prie vieno stalo mes galime suvienyti jėgas bendro tikslo labui – mūsų mylimam miestui Klaipėdai“, - kalbėjo V. Grubliauskas.

Į Maldos pusryčius susirinko katalikų, evangelikų liuteronų, baptistų, stačiatikių, kitų tradicinių religinių bendruomenių dvasininkai, politikai, didžiųjų miesto įmonių ir žiniasklaidos įmonių vadovai.

Pati Maldos pusryčių idėja paprasta – į juos kviečiami ir renkasi tie, kurie nori veikti  krikščioniškųjų vertybių šviesoje ir dvasioje. Ši tradicija suburia ne tik maloniam tarpusavio bendravimui, bet ir bičiulystei, kurios pagrindas yra didžiosios krikščioniškosios vertybės.

Per pusryčius kalbėjęs katalikų kunigas Vilius Viktoravičius ragino neskubėti, o dažniau sustoti ir palaukti savosios sielos. „Šie pusryčiai puiki galimybė sustoti bent mintimis ir nors trumpam nurimti“, - kalbėjo kunigas.

Evangelikų liuteronų kunigas Reinholdas Moras pajuokavo, kad per pusryčiuose maldos paprastai nebūna labai daug, tačiau džiaugėsi šiuo kvietimu ir paragino net ir pusryčiaujant nepamiršti Dievo.

Laba gražiai apie Dievą ir jo tarnus, kunigus, kalbėjęs Rokas Masiulis, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius pacitavo ir Indijos mąstytojo Mahatmos Gandžio žodžius apie krikščionybę: „Jei visi krikščionys elgtųsi krikščioniškai, visas pasaulis būtų krikščioniškas“, - kalbėjo verslininkas.

Maldos pusryčiai – tai galimybė politikams, verslininkams, visuomenės veikėjams, jaunimui pasidalyti savo mintimis ir įžvalgomis su kitais žmonėmis. Šiuose susitikimuose kalbama apie Evangelijos vertybes kasdieniame kiekvieno asmens gyvenime.

Maldos pusryčių tradicija atsirado XX amžiaus viduryje kaip reakcija į kylančius naujus iššūkius. Maldos pusryčių ištakos siekia 1942 metus, kai keletas JAV Senato narių pradėjo neformalius susitikimus siekdami dalintis Kristaus mokymo gyvybingumu ir juo pagrįstu tarpusavio bendravimu. 1953 metais įvyko pirmieji nacionaliniai maldos pusryčiai, kuriuose dalyvavo JAV prezidentas.

Lietuvoje pirmieji nacionaliniai maldos pusryčiai buvo surengti 2001 metais, juos globojo tuometis prezidentas Valdas Adamkus, keletą pastarųjų metų juos globoja Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Klaipėdoje surengti Maldos pusryčiai

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder