Privačios greitosios Klaipėda nebeįsileidžia

Privačios greitosios Klaipėda nebeįsileidžia

Miesto valdžia nemano, kad Klaipėdoje galėtų atsirasti dar viena privati greitosios medicinos pagalbos paslaugas teikianti įmonė, esą tai tik išbalansuotų dabartinę situaciją.

Į Klaipėdos miesto merą kreipėsi medikai, kurie turi planų Klaipėdoje teikti privačias greitosios medicinos pagalbos paslaugas ir nors, pasak mero, jis jiems neatsakė kategoriškai, jis abejoja dėl tokios būtinybės.

"Kadangi buvo labai aiškiai pasakyta, kad šiuo metu nėra jokių nusiskundimų dėl greitosios medicinos paslaugas teikiančių brigadų darbo, kaip ir nėra būtinybės ką nors keisti. Gali būti, kad atiradus naujiems paslaugos teikėjams situacija išsibalansuotų. Žinoma, aš nepasakiau kategoriškai "ne", bet manau, kad medikai suprato, jog šiai dienai didelių pokyčių šioje srityje neprognozuočiau. Manau, kad šiuo atveju sprendimus turi diktuoti ekonominė logika", - kalbėjo miesto meras.

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktoriaus Alfrido Bumblio duomenimis, dabar Klaipėdoje veikia 10 greitosios medicinos pagalbos brigadų. 2 iš jų priklauso privačiai V. Budanovo įmonei, o likusios yra savivaldybės žinioje.

"Atsirasti naujai prvačiai bendrovei neleidžia ir teisės aktai, kuriuose yra aiškiai pasakyta, kad tokia galimybė galima tik tuo atveju, jei kas nors iš šios paslaugos teikėjų nutraukia veiklą, arba teikia ją nekokybiškai. Kadangi tokių faktų nėra užfiksuota, vadinasi nišos įsiterpti kitiems privatininkams kol kas nėra", - reziumavo A. Bumblys.

Greitosios medicinos pagalbos brigadų skaičius priklauso nuo gyventojų skaičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder