Prisiminė "Meridianą"

Prisiminė "Meridianą"

Prasidėjus uostamiesčio jubiliejiniams metams, atsigręžta į jo simboliu tapusį burlaivį "Meridianas": prisiminta prieš trejus metus planuota parengti, tačiau taip ir nesukurta bendradarbiavimo sutartis tarp Klaipėdos savivaldybės ir paramos fondo, kuriam priklauso barkentina.

Uostamiesčio Tarybos narė Irina Rozova pasiūlė sugrįžti prie ore pakibusio klausimo ir įvykdyti seną Tarybos sprendimą, numačiusį parengti sutartį. Savivaldybė jau sulaukė ir fondo steigėjų kreipimosi su prašymu paspartinti formalumus.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės, bendradarbiavimo sutarties projektą ketinama parengti per mėnesį.

I. Rozovos nuomone, "Meridiano" remontą, kaip vieną iš miesto prioritetų, būtų galima įtraukti į strateginį veiklos planą, o geriausia esą būtų sutvarkyti laivą dar iki šiųmetės Jūros šventės. Tokia sparčia perspektyva miesto Tarybos Socialinių reikalų komiteto nariai suabejojo, tačiau sutarta, kad būtų pats laikas apsitarti dėl laivo išsaugojimo krypties.

Oficialiai įformintas miesto ir privačių pajėgų bendradarbiavimas atvertų kelią pasitelkti europinių fondų paramą ir įgyvendinti barkentinos atnaujinimo projektą. Koks jis galėtų būti, išanalizuota pernai savivaldybės administracijos užsakymu atliktoje galimybių studijoje.

Joje, pavyzdžiui, iškelta idėja Klaipėdoje įkurti laivų statyklą, kurioje galėtų vykti viešas "Meridiano" remontas, arba restauruoti jį kaip neplaukiojantį ekspozicinį laivą ir palikti prišvartuotą Danės upėje ar pastatytą sausame doke.

Klaipėdos miesto taryba dar 2009-aisiais pritarė savivaldybės ir jūrinio miesto simbolio burlaivio "Meridianas" paramos fondo bendradarbiavimui, kuriuo numatyta siekti barkentinos išsaugojimo ateities kartoms.

Tuo pačiu sprendimu tuometis savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius buvo įpareigotas parengti bendradarbiavimo sutarties projektą ir teikti jį Tarybai svarstyti. Tačiau sutartis iki šiol nebuvo parengta.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder