Prietaiso pamatyti supuvėliams Klaipėda nepirks

Prietaiso pamatyti supuvėliams Klaipėda nepirks

Uostamiesčio savivaldybė taip ir netaps pirmąja šalyje, turinčia tomografą, skirtą nustatyti medžių kamienų kokybei. Klaipėdos miesto taryba valdininkų planams įsigyti tokį prietaisą nepritarė.

Poreikį pirkti tomografą savivaldybės administracija motyvuoja tuo, kad pasitaiko atvejų, kai iš pažiūros sveikas medis nuvirsta ir apgadina turtą, pavyzdžiui, automobilius. Be to, prietaisas leistų išspręsti tarp kaimynų kylančius konfliktus, kai vieni nori nupjauti grėsmę galbūt keliantį medį, o kiti tam priešinasi.

Atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad medžių apgadintų keleto automobilių savininkai patirtą žalą bando prisiteisti iš savivaldybės teisme.

Šiuo metu sprendžiant, ar medis yra avarinės būklės, anot savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Povilanskienės, jokie matavimai nedaromi - specialistai įvertina tik išoriškai. Per metus suteikiami leidimai nupjauti šimtus medžių.

Vis dėlto uostamiesčio politikus suglumino valdininkų noras mokėti 39 tūkst. litų už tokį prietaisą. Tarybos posėdžio metu teirautasi, ar nėra galimybės ne patiems įsigyti prietaisą, o pirkti tokią paslaugą, taip pat kamantinėta, ar nereikės skirti naujų etatų specialistams, dirbantiems su tomografu.

Pasak R. Povilanskienės, naujų etatų tomografui naudoti nereikėtų, nes su prietaisu dirbti paprasta, ir tai darytų skyriaus specialistai, o pačios paslaugos pirkti neįmanoma - jos niekas neteikia.

Tačiau kai kurie Tarybos nariai tomografui numatytus pinigus siūlė geriau skirti automatinei oro taršos matavimo stotelei, miesto vandens telkinių valymui, prie ugdymo mokyklų įrengti stendams, informuojantiems apie tai, kaip vedžioti šunis, ir kt.

Kol kas niekam konkrečiai tomografo įsigijimo lėšos nebuvo paskirtos - pinigai Tarybos narių balsų dauguma pridėti prie rezervo fondo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder