Priekulėje - kunigo ir evangelikų liuteronų parapijos bendruomenės kova

Priekulėje - kunigo ir evangelikų liuteronų parapijos bendruomenės kova

Klaipėdos rajone, Priekulėje, vyksta kunigo ir evangelikų liuteronų parapijos bendruomenės kova dėl bažnyčios, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Pasak dienraščio, Priekulės evangelikai liuteronai negali atsikratyti pasitikėjimą praradusio 48 metų kunigo Dariaus Petkūno, kuriam jau du kartus tikintieji neleido laikyti pamaldų, - dvasininkas paprasčiausiai buvo neįleistas į bažnyčią, kuri priklauso parapijai. Rakto neturinčio ir į bažnyčią patekti negalinčio D.Petkūno iniciatyva praėjusį pirmadienį buvo išplėštos bažnyčios durys ir įdėtos naujos spynos sugadinant senąsias. Tai užfiksavę tikintieji apie neteisėtą įsilaužimą į parapijai priklausančią bažnyčią informavo policiją ir paprašė dėl svetimo turto sugadinimo ir savavaldžiavimo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Gadinamu bažnyčios turtu susidomėjo Kultūros paveldo departamentas (KPD), nes 1903 metais pastatyta evangelikų liuteronų bažnyčia yra įtraukta į Kultūros vertybių registrą, o senosios durys yra viena bažnyčios vertingųjų savybių. Šią savaitę bažnyčios duris apžiūrėjusi KPD Klaipėdos skyriaus vyriausioji valstybinė inspektorė Daiva Masiliauskienė nustatė, kad nesant būtinybės į ąžuolines duris įmontuota šiuolaikiška spyna kultūros vertybei padarė žalos, kurios dydį įvertins speciali komisija.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Tikintieji dvasininką jau seniai kaltina pasipūtimu, nebendravimu su parapijiečiais, lupikavimu. Buvusios Priekulės parapijos tarybos vadovės Jutos Galkienės teigimu, nesutarimų esmė yra parapijai priklausantis nemenkas evangelikų liuteronų nekilnojamasis turtas: bažnyčia, parapijos namų pastatas, žemės sklypas ir pastatai Kairių kaime, iš užsienio aukų nupirktas butas Klaipėdoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder