Prekyvietė žuvimis virsta automobilių aikštele

Prekyvietė žuvimis virsta automobilių aikštele

Prekybos šviežiomis žuvimis Klaipėdoje koordinatorius Mindaugas Rimeikis skundžiasi, kad prie Pilies tilto, kur prekiaujama žuvimis, atsirado rerervuota automobilių stovėjimo aikštelė. Žvejai nebegali rūkyti žuvų idant neapgadintų mašinų, sunku aptarnauti pirkėjus.

Susidariusi situacija vakar aptarta miesto Tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdžio metu.

Prekiauti šviežia žuvimi sunku, nes automobiliai čia paliekami visai dienai. Jų vairuotojai turi leidimus laikyti čia automobilius nemokamai. Toje aikštelėje, pasak prekeivių žuvimis, stovi ne vien tik Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojų automobiliai. Kas išduoda tokius leidimus ir kodėl komisijos nariams vakar nepavyko išsiaiškinti, bet žadėjo tai padaryti vėliau.

AB "Klaipėdos laivų remontas"(KLR) pagal koncesijos sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybe dėl Danės upės krantinių nuomos yra įsipareigojęs įrengti žuvų turgų. Tai žadama padaryti iki šių metų liepos 4 d. O kol kas žvejai nori pardavinėti šviežias žuvis iš savo autobusiuko kaip tai darydavo anksčiau.

Pasak M. Rimeikio, KLR sumanymas pastatyti minėtoje vietoje mobilius jūrinius konteinerius, kuriuose būtų įrengti prekybos paviljonai, juda į priekį, didelių kliūčių nėra. Projektas aptartas su architektais, jie pastabų neturėjo, papildomą informacija pateikti pareikalavo tik Kultūros pavaldo departamento Klaipėdos teritorinis padalinys. Tad M. Rimeiki vis dar tiki, kad konteineriai bus įrengti iki liepos 4 d.

Beje, M. Rimeikis informavo, kad šalia prekyvietės žuvimis esantis senasis AB "Smiltynės perkėla" administracinis pastatas birželį, po to, kai bus perskirstytas biudžetas ir jį perims Žemės ūkio ministerija, turėtų būti perduotas žvejų bendruomenei. Tad ateityje, pasak jo, šiame pastate galės įsikurti stacionari žuvų prekyvietė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder