Prekybos alkoholiu senamiesčio baruose neribos

Prekybos alkoholiu senamiesčio baruose neribos

Uostamiesčio politikai nepalaikė siūlymo keturiems senamiestyje įsikūrusiems barams riboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką.

Politikams buvo siūloma trims barams veikiantiems Žvejų gatvėje ir vienam veikiančiam Kurpių gatvėje leisti alkoholiniais gėrimais prekiauti tik nuo 7 iki 23 val.

Pasak Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Zitos Žižytės, tikimasi, kad toks sprendimas padėtų senamiesčio gyventojams naktimis ramiau miegoti. Imtis tokių apribojimų valdininkus paskatino pačių gyventojų prašymai.

"Rugsėjo mėnesį buvo patikrintos įmonės ir prie 4 senamiestyje veikiančių įmonių buvo užfiksuoti pažeidimai - per didelis triukšmas lauke. Todėl siūloma šioms įmonėms riboti prekybos alkoholiu laiką", - vykusiame Finansų ir ekonomikos komitete siūlė Z. Žižytė.

Šis sprendimas sukėlė aršią diskusiją. Vladimir Vlasov stebėjosi, ar tokiu sprendimu nebus pažeistas konkurencijos įstatymas, juk Žvejų gatvėje veikia 8 viešojo maitinimo įstaigos, bet tik kelioms iš jų siūloma riboti prekybos alkoholiu laiką.

Posėdyje dalyvavo ir vienas verslininkas - vieno iš Žvejų gatvėje veikiančių kokteilių baro bendrasavininkas Irmantas Karpis. Jis patikino politikus, kad priėmus tokį sprendimą, barui neliktų nieko kito - tik bankrutuoti.

"Mūsų veikla - kokteilių baras. Dirbti pradedame tik nuo 21 val, o 23 val. jau turėtume užsidaryti. Vadinasi mūsų veikla būtų sužlugdyta, tektų vietoje šio baro atidaryti kebabinę", - vaizdžiai kalbėjo I. Karpis.

Be to jis tikino, kad po anksčiau vykusių susitikimų su gyventojais ir valdininkais, esą daugelyje barų buvo įrengti garso ribotuvai. I. Karpio teigimu, verslininkai patys savo ruožtu matavo garso lygį Žvejų gatvėje.

"Matavimai vyko tuo metu, kai neveikė nė vienas baras. Tik paukšteliai čiulbėjo ir keli automobiliai grindiniu pravažiavo ir vis tiek buvo užfiksuota, kad garsas per didelis", - tikino I. Karpis.

Politikai pastebėjo, kad ribojant alkoholio prekybą vargiai pavyks, ką nors išspręsti.

"Pagrindinė problema yra ta, kad žmonės negali miegoti dėl žemo dažnio garsų, kurie sklinda dėl baruose grojamos muzikos. Tikrai ne dėl paukštelių čiulbėjimo žmonės negali užmigti. Nesekite pasakų. Jūs susitvarkykite garso izoliaciją ir nekankinkit žmonių su savo muzika. Arba kitaip mes jus uždarysim", - karingai buvo nusiteikusi Lilija Petraitienė.

Tuo metu Artūras Šulcas priminė, kad patys gyventojai norėtų, jog senamiestis būtų gyvas ir linksmas.

"Be to, trūksta objektyvios informacijos, ar tikrai šie keturi barai yra pagrindiniai triukšmo šaltiniai, tad bausti vien juos, būtų neracionalu. Būtų kur kas efektyviau, jei šie verslininkai investuotų į langus, duris ir į garso izoliaciją", - kalbėjo A. Šulcas.

Jam antrindamas Rimantas Taraškevičius visgi perspėjo verslininkus, kad tuo atveju, jei nebus ieškoma bendrų sąlyčio taškų su gyventojais, vieną dieną jie tikrai gali sulaukti jiems nepalankių sprendimų.

"O kol kas siūlyčiau nuo tokių bausmių susilaikyti", - reziumavo komiteto pirmininkas R. Taraškevičius.

Beje, uostamiesčio valdininkai į kovą su senamiestyje triukšmą keliančiais barais kyla ne pirmą kartą. Toks klausimas vieną kartą jau buvo svarstytas Taryboje, tačiau ir tuomet politikai nesiryžo priimti sprendimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder