Prekiauti žvakėmis siūlyta greta kapų

Prekiauti žvakėmis siūlyta greta kapų

Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis prie Lėbartų kapinių didžiulius eismo srautus reguliuojantys policijos pareigūnai prašė, kad prie amžinojo poilsio vietų esančiose stovėjimo aikštelėse įsikuriantys prekeiviai būtų iškeldinti kitur.

Kelių policininkai teigia, kad jie užima nemažą dalį stovėjimo vietų, o jų neradę automobilių vairuotojai priversti vietos ieškoti kitur, dar labiau apsunkindami ir taip intensyvų eismą.

Pareigūnai iškėlė idėją - žvakes, gėles ir kitus daiktus pardavinėjančius prekybininkus perkelti į kapinių teritoriją, ant greta tvoros einančios žaliosios vejos juostos.

Tačiau tokio siūlymo savivaldybės Saugaus eismo komisija net nesvarstė - esą rudens dienomis minėta teritorija pažliunga ir taip pridarytų nepatogumų ne tik prekeiviams, bet ir pirkėjams.

Be to, priminta, kad kapinėse jokia kita veikla, išskyrus žmonių laidojimą, negalima.

Siekiant atlaisvinti vietas stovėjimo aikštelėje, pasigirsta ir kitokių siūlymų - mažinti prekeivių skaičių, tačiau tokių drąstiškų veiksmų taip pat net nesiimta svarstyti.

Todėl šiais metais prie Lėbartų kapinių automobilių statymo tvarka nesikeis. Vienintelė naujovė bus ta, kad pro Lėbartus vedančio kelio dešinėje pusėje šiemet atsiras stovėjimą draudžiantys ženklai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder