Prašo pagalbos rinkimų tvarkai užtikrinti

Prašo pagalbos rinkimų tvarkai užtikrinti

Trys kandidatai į LR Seimą vienmandatėje Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardoje – Raimondas Plikšnys, Arvydas Jakas ir Saulius Juodzevičius, reaguodami į vakarykščius pranešimus apie masinį rinkėjų balsų pirkimą per išankstinį balsavimą Šilutėje, šiandien, ketvirtadienį, drauge raštu kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, Valstybės saugumo departamentą, Policijos departamentą, Generalinę prokuratūrą ir Vyriausiąją rinkimų komisiją su prašymu užtikrinti tvarką ir sustabdyti nusikalstamą veiklą rinkimų metu šioje rinkimų apygardoje.

Šilutiškiai kandidatai į Lietuvos parlamentą reiškia susirūpinimą dėl rinkimų įstatymo pažeidimų ir masinio balsų pirkimo per išankstinį balsavimą Šilutėje.

„Šitokie faktai ne tik daro gėdą mūsų kraštui, bet ir griauna demokratinės valstybės pagrindus, – teigiama jų kreipimęsi, – todėl prašome visas įmanomas valstybės struktūros pajėgas imtis neatidėliotinų priemonių demokratinių rinkimų užtikrinimui balsavimų metu“.

R. Plikšnys, A. Jakas ir S. Juodzevičius taip pat kreipėsi į Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardos rinkėjus, kviesdami juos nelikti abejingais savo bei visos šalies ateičiai ir patiems pareikšti savo pilietinę valią spalio 14 d., sekmadienį, renkant atstovus į Respublikos parlamentą, kad tamsiųjų politinių jėgų užmačios neaiškios kilmės pinigais prasimušti sau kelią į Seimą nueitų perniek.

Vakar, pirmąją išankstinio balsavimo dieną, policija Šilutėje sulaikė vieną rinkėją su iš anksto pažymėtu rinkimų biuletenio pavyzdžiu, kiek vėliau buvo sulaikyta grupė asmenų, kurie gavo atlygį už tai, kad balsuotų už tam tikrą politinę partiją.

Dėl abiejų šių atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Būta ir daugiau pranešimų apie galimą rinkėjų papirkinėjimą Šilutėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder