Potvynis? "Marija" skuba į pagalbą

Potvynis? "Marija" skuba į pagalbą

Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (toliau – PGT) pareigūnai, be jau turimos technikos, į potvynio zoną galės vykti ir 1994 metų gamybos rusišku vikšriniu visureigiu, kurį antradienį į Šilutę atgabeno Mažeikių naftos perdirbimo įmonė „Orlen Lietuva“.

Naftos perdirbėjai jiems kurį laiką tarnavusį visureigį su pilnais bakais degalų perdavė Šilutės r. savivaldybės administracijai panaudai 3 metams. Savivaldybė gelbėjimo darbams potvynio zonoje tinkamą vikšrinę mašiną savo ruožtu perdavė Šilutės PGT.

Bendrovėje „Orlen Lietuva“ Marijos vardu pakrikštytą visureigį Šilutės gelbėtojai ketina naudoti išvykoms į potvynio apsemiamus Šyšos, Rupkalvių ir Žalgirių kaimus.

Po „Marijos“ perdavimo sutarties pasirašymo Šilutės r. savivaldybėje naftos perdirbėjų dovanota technika buvo išbandyta kelyje iš Šilutės į Šyšos kaimą dešiniajame to paties pavadinimo upės krante.

Teigiama, kad “Marija” gali be vargo įveikti iki 1 m vandens gylį, o prireikus gali dar ir lėtai plaukti, plakdama vandenį savo vikšrais.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder