Potvynio pradžią sinoptikai prognozuoja kovo viduryje

Potvynio pradžią sinoptikai prognozuoja kovo viduryje

Nemuno potvynis pamaryje turėtų prasidėti kovo viduryje ir bus vidutinio dydžio – šiek tiek didesnis už pernykštį, bet mažesnis už 2010–ųjų potvynį, teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Tuo tarpu Šilutės rajono savivaldybės Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas neatmeta galimybės, kad vandens stichija pamario kraštą šį pavasarį gali užgriūti visu smarkumu.

Savivaldybės tarnautoją taip manyti verčia ta aplinkybė, kad po gruodį kraštą merkusio poplūdžio Šilutės rajone iki šiol tebėra apsemti dideli sausumos plotai.

"Šilutės rajone apsemta apie 9000 hektarų teritorija, melioracijos grioviai sklidini vandens. Todėl, nepaisant sinoptikų prognozių, mes ruošiamės dideliam potvyniui", – sakė už civilinę ir priešgaisrinę saugą rajone atsakingas savivaldybės pareigūnas.

Anot R. Renčeliausko, visos Šilutės specialiosios tarnybos jau pasiruošusios dirbti ir teikti pagalbą potvynio zonoje, šį pirmadienį baigtas derinti ir karo inžinierių pajėgų, jeigu prireiks, dislokavimo vietos potvynio metu klausimas: kariai galės įsikurti Armalėnų aerodrome, už kelių kilometrų nuo Šilutės, o jų vikšrinę amfibiją į savo kiemą sutiko įsileisti potvynio zonoje, Rupkalvių kaime, veikianti P. Stungurio medienos perdirbimo įmonė.

Per praeitą parą vandens lygis Nemune ir kai kuriuose šios upės intakuose dar pakilo, tačiau stichinės ribos dar nepasiekė. Išskyrus Leitės upę ties Kūlynais, Juknaičių sen., čia stichinis vandens lygis – 210 cm buvo pasiektas savaitgalį.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder