Potvynio belaukiant: telkiamos gelbėjimo pajėgos

Potvynio belaukiant: telkiamos gelbėjimo pajėgos

Trečiadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente (toliau – PAGD) įvyko pasitarimas dėl pasirengimo galimam potvyniui Nemuno žemupyje.

Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir departamento atstovai aptarė pasirengimo ir bendro veiksmų koordinavimo galimybes pavasarinio potvynio metu ne tik Nemuno baseine, bet ir visoje šalies teritorijoje.

Susitikimo metu pareigūnai kalbėjo apie pagalbos gyventojams teikimą pasitelkiant karinę techniką, Valstybės sienos apsaugos tarnybos turimus orlaivius, jų dislokavimo vietas bei pasitelkimo tvarką, žvalgybos oro grafikus ir karių apgyvendinimą.

Buvo pristatyta turima gelbėjimo technika, kuri bus skirta gelbėti nuo potvynio kenčiantiems gyventojams.

Pasitarimo metu pareigūnai aptarė potvynio galimybes Nemuno upės baseine, ledų sangrūdas ir jų likvidavimą, žvalgybą iš oro potvynio teritorijoje, žmonių ir turto gelbėjimą. Taip pat jie pasidalijo praėjusių metų patirtimi likviduojant potvynio padarinius.

Pareigūnai akcentavo, kad bus pasitelktos visos galimos pajėgos ir resursai padėti nelaimės ištiktiems žmonėms.

Departamentas šį susitikimą inicijavo, siekdamas tinkamai pasirengti ir pasitelkti į galimo potvynio zoną kitų institucijų turimas pajėgas ir priemones. Kitas susitikimas įvyks prieš prasidedant pavasariniam potvyniui, jame numatoma aptarti ir įvertinti institucijų bei savivaldybių pasirengimą likviduoti potvynio padarinius.

PAGD inf.


Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder