Politinę migrantę teisingumas pasivijo Pagėgiuose

Politinę migrantę teisingumas pasivijo Pagėgiuose

Buvusi Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, Komskio „tvarkietė“ Dainora Butvydienė į tarnybą Pagėgių savivaldybės administracijoje grįžta suteptu munduru.

Iki pastarųjų rinkimų į savivaldybių tarybas D. Butvydienė ketverius metus darbavosi Pagėgių savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigose. 2011 – ųjų vasarį ji buvo išrinkta į Šilutės r. savivaldybės tarybą, o gegužės 19 d. tuometinės Pozingio koalicijos balsais buvo paskirta į Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Tačiau po metų, artinantis perversmui Šilutės r. savivaldybėje, kažkas – gal politiniai oponentai? – atkasė, kad D. Butvydienės paskyrimo į direktoriaus pavaduotojus bei pareiginės algos dydžio nustatymo procedūrose dalyvavo ir pati Pagėgių šviesos Šilutėje skleidėja, ir apskundė ją Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (toliau – VTEK).

Šių metų birželio 13 d., griuvus Pozingio koalicijai, D. Butvydienė neteko darbo Šilutės r. savivaldybės administracijoje. Tačiau, kaip ir buvo galima numanyti, Pagėgių „tvarkiečiai“ savo bendrapartietės nepaliko be duonos kąsnio – parūpino jai darbą savo savivaldybės administracijoje.

Šiuo metu D. Butvydienė laikinai eina Architektūros, gamtosaugos ir paminklosaugos skyriaus vedėjo pareigas. Galutinai jose įsitvirtinti politikė tikisi po šį penktadienį įvyksiančio konkurso.

Tačiau konkurse į valstybės tarnybą Pagėgių savivaldybės administracijoje D. Butvydienė pasirodys jau suteptu munduru: mat VTEK vakar, spalio 2 d., nusprendė, kad ši politikė, dalyvaudama savo paskyrimo į Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus bei pareiginės algos dydžio nustatymo procedūrose, pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Pagal šį įstatymą (15 str. 1 p.) tokie asmenys vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas. Aiškiau tarsi ir negali būti. Tačiau teisės žinovai šio įstatymo nuostatas interpretuoja skirtingai: vieni teigia manantys, kad VTEK sprendimas įsiteisės tik pasibaigus 30 dienų terminui jam apskųsti, todėl jis neturėtų sutrukdyti D. Butvydienei siekti karjeros valstybės tarnyboje.

Tuo tarpu VTEK pozicija kategoriška: vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos, tai yra nuo spalio 2 d., šis žmogus negali būti skiriamas į pareigas Savivaldybės administracijoje. „Įstatymas jai nedraudžia dalyvauti konkurse, tačiau ji negalėtų būti paskirta į pareigas, – teigė telefonu D. Butvydienės bylą kuruojanti VTEK vyriausioji patarėja Laura Petrauskaitė. – Nebent teismas komisijos sprendimui uždėtų laikinus apribojimus“.

Tokio teismo sprendimo per vieną ar dvi dienas nepasiekti. Todėl pačios D. Butvydienės telefonu pasiteiravome, kaip ji ketinanti pasielgti.

Tačiau pašnekovė nesileido į ilgas kalbas: „Nematau priežasčių, kodėl turėčiau nedalyvauti konkurse, o dėl to, ar aš galiu, ar negaliu būti paskirta į pareigas, dar išsiaiškinsime“. Ir viskas.

Kažin, ar D. Butvydienę Pagėgiuose pasivijusiam teisingumui užteks jėgos ją dar ir paliesti?

Beje, D. Butvydienė šiuo metu vadovauja Traksėdžių rinkimų apylinkės komisijai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder