Politikams grąžinti šimtų tūkstančių nereikės

Politikams grąžinti šimtų tūkstančių nereikės

Teismas dar kartą konstatavo, kad su veikla susijusios išmokos veiklai Klaipėdos tarybos nariams mokamos teisėtai. Beje, neseniai atsiradus progai jas susimažinti, šia galimybe politikai nepasinaudojo, tačiau pusė jų atsisakė atlyginimo.

Prieš 4 metus prasidėjusio teisminio proceso metu prokurorai bando įrodyti, jog politikams atlyginimai ir išmokos kanceliarinėms išlaidoms padengti buvo mokamos neteisėtai ir tokiu būdu biudžetas prarado beveik 690 tūkst. litų. Juos reikalauta grąžinti iš 58 buvusių ir esamų Tarybos narių.

Tačiau sprendimai jiems buvo palankūs. Iš pradžių prokurorų ieškinys atmestas, bet šie nepasidavė ir civilinė byla pasiekė Aukščiausiąjį Teismą. Čia praėjusį rudenį nutarta, jog atlyginimai mokėti teisėtai, o ieškinio dalis dėl kanceliarinių išlaidų grąžinta nagrinėti į Klaipėdos apygardos teismą.

Vakar paskelbta, kad ieškinys dar kartą atmetamas.

Su veikla susijusios išmokos Klaipėdos tarybos nariams mokamos nuo 2003 m. kovo, jos siekia 700 litų per mėnesį. Praėjusių metų pabaigoje šią sumą pasiūlius sumažinti iki 500 litų tam nepritarta.

Beje, po Aukščiausiojo Teismo išaiškinimo atsiradus galimybei atsisakyti atlyginimo už miesto labui dirbtą laiką, prieš pat Naujuosius buvo pakeistas Klaipėdos tarybos reglamentas.

Iki šiol prašymus dirbti visuomeniniais pagrindais pateikė 12 Tarybos narių, dar du tai padaryti planuoja, o 14 neišreiškė noro algos atsisakyti.

Atlyginimai mokami visiems, išskyrus merą ir jo pavaduotojus, bet apmokama ne daugiau kaip už 40 valandų per mėnesį. Šiuo metu vidutinis valandinis užmokestis yra 6,06 lito.

Kiek laiko politikas praleido komitetų, komisijų, kolegijos ar Tarybos posėdžiuose skaičiuoja ir darbo apskaitos lapelius pildo sekretoriatas.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder