Politikai neleido statyti prekybos centro

Politikai neleido statyti prekybos centro

Uostamiesčio savivaldybės Taryba ketvirtadienį nepritarė tam, kad būtų keičiama žemės paskirtis Tauralaukyje, Pajūrio ir Klaipėdos gatvių trikampyje, o tai užkerta kelią UAB "Palink" ketinimams šioje vietoje statyti 10 metrų aukščio prekybos centrą.

Valdininkai Tarybos nariams bandė įrodyti, jog šiuo projektu neigiamų pasekmių miesto bendruomenei nenumatoma, esą sprendimas leis įgyvendinti siekį suformuoti naują komercinės paskirties objektų teritoriją.

Tačiau šį kartą šalia "Palink" valdomo sklypo įsikūrę Tauralaukio gyventojai nutarė pasipriešinti ir išdėstė savo poziciją.

"Gyvenu šalia to sklypo individualiame name. Jei bus pakeista sklypo paskirtis, verslininkai statys, ką norės. Jie planuoja suręsti 3 tūkst. kv metrų 10 metrų aukščio pastatą. Man buvo leista statyti tik 7,4 metrų aukščio namą. Tad, jei bus pastatytas prekybos centras, priešais mano langus išdygs pilka siena, pietvakarių saulės aš nematysiu. Teks gyventi kone prekybos centro kieme", - dėstė vienas Tauralaukio gyventojas.

Įsikišo ir Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė, kuri teigė, kad ir pats sprendimo projektas yra parengtas prasilenkiant su teisės aktų reikalavimais.

Išgirdę įvairius argumentus, Tarybos nariai balsavo prieš ketinimus keisti žemės paskirtį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder