Politikai Daržų gatvėje pageidauja lygių akmenų

Politikai Daržų gatvėje pageidauja lygių akmenų

Savivaldybė rengiasi ieškoti Europos Sąjugos fondų milijonų Klaipėdos senamiestyje esančiai Daržų gatvei sutvarkyti. Politikai tam neprieštarauja, tik norėtų, kad gatvė būtų grįsta tašytais akmenimis, o ne lauko rieduliais.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, numatyta sutvarkyti 189 metrų Daržų gatvės atkarpą nuo Aukštosios iki Tiltų gatvės.

"Ši gatvė yra tapusi tarsi tranzitinė turistų gatvė, kuria jie iš Kruizinių laivų terminalo eina į senamiestį. Deja, dabar ji atrodo nereprezentatyvi. Reikėtų atstatyti dangą - ją išgrįsti. Šiuo metu važiuojamoji dalis beveik visa išasfaltuota, nėra ir šaligatvių, išskyrus pastatus prie Tiltų gatvės, neįrengta lietaus kanalizacija", - pasakojo E. Jurkevičienė.

Valdininkė priminė, kad Daržų gatvėje stovi ir savivaldybei priklausantys pastatai, kurių rūsiai esant lietingam orui nuolat telkšo vandenyje. Tad tvarkant gatvę būtų sutvarkyti ir visi požeminiai tinklai, kurie padėtų šią problemą išspręsti.

Projektą paramai gauti reikia parengti iki liepos 1 dienos, iki tol planuojama parinkti ir rangovus.

"Paprastai projektų svarstymas vyksta pora mėnesių, tad rudeniop būtų galima pradėti darbus", - svarstė E. Jurkevičienė.

Bendra projekto vertė - per 2 milijonai litų, didžiąją dalį - per 1,7 mln. planuojama gauti iš Europos sąjungos fondų, dar 214 tūkst. iš valstybės biudžeto, beveik 92 tūkst. turėtų būti skirta ir iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto.

Vakar šį klausimą svarstę Turto komiteto nariai vienbalsiai sutarė, kad Daržų gatvę tvarkyti būtina, juolab atsiradus galimybei tai padaryti už ES lėšas. Tačiau buvo replikuojama, kad atstatant dangą reikėtų gerai pasvarstyti, kokiais akmenimis ją grįsti.

"Lauko rieduliais grįstos gatvės yra nepatogios vaikščioti, reikėtų tašytų akmenų", - siūlė Vygantas Vareikis.

E. Jurkevičienė žadėjo, kad šis klausimas dar bus aptartas, esą pirmiausia riekia užsitikrinti rėmimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder