"Poilsio parko" likimas - be visuomenininkų

"Poilsio parko" likimas - be visuomenininkų

Miesto valdžios palaimintą bendrovės "Poilsio parkas" likvidacijos procesą visuomenininkai toliau bando stabdyti su teismų pagalba, tačiau iki šiol - nesėkmingai.

"Teks apeliuoti į politikų sąžinę ir paakinti juos iš klaipėdiečio tribūnos, kad šiandien svarstydami UAB "Poilsio parkas" likvidavimo procedūrų įgyvendinimą nuodugniau įsigilintų. Aš net pateiksiu jiems bendrovės balanso ir pelno kopijas, kad jie įsitikintų, jog bendrovei joks bankrotas negrėsė", - sakė visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" koordinatorė Jolanta Norkienė.

Žinia, Klaipėdos apygardos administracinis teismas šį rudenį minėto visuomeninio judėjimo skundą tenkino tik iš dalies - jis įpareigojo savivaldybę pateikti visuomenei UAB "Poilsio parkas" finansinių dokumentų kopijas. Tačiau atmetė prašymą, kad būtų formuojama nauja darbo grupė, į kurią būtų įtraukti ir visuomenininkai.

Toks teismo sprendimas pastariesiems nepatiko, todėl jis buvo apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT). Be to, visuomenininkai prašė teismo uždrausti Klaipėdos savivaldybei bei miesto Tarybos nariams priimti sprendimus ir nagrinėti klausimus, susijusius su "Poilsio parko" administravimu ir likvidavimu, apeliuodami į tai, kad byloje dar nėra įsiteisėjusio sprendimo.

Tačiau gruodžio 20 dieną LVAT šį skundą atmetė.

"Motyvų, kodėl atmetė, kol kas nežinau. Apmaudu", - nusivylimo tokiu teismo sprendimu neslėpė J. Norkienė.

Be kita ko, ji užsiminė, kad reikėtų tobulinti Savivaldos įstatymą. Mat dabar šiame įstatyme nurodyta, kad savivaldybės turi bendradarbiauti su visuomene, tačiau jei jos to nedaro, teismas neturi juridinės galios priversti ar paliepti tai daryti.

"Buvau naivi ir vis tikėjausi, kad įstatymai mus gina. Pasirodo - nieko panašaus. O valdininkai ir piktnaudžiauja tuo, kad įstatymai yra netobuli. Niekas jų negali priversti bendradarbiauti su visuomene, jei patys to nenori", - apgailestavo J. Norkienė.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder