Poilsio parke dygsta nelegalūs statiniai?

Poilsio parke dygsta nelegalūs statiniai?

Klaipėdos poilsio parke nenustoja virusios aistros. Po skandalingos istorijos apie viešuosius ir privačius interesus galimai supainiojusį nuotykių parko "Kar kar" direktorių ir miesto Tarybos narį Mindaugą Žylį, bręsta dar vienas nesusipratimas. Visuomenininkai šalia įrengto nuotykių parko aptiko kylantį galimai nelegalų statinį.

Asociacijos "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vadovė Jolanta Norkienė pasakojo labai nustebusi, kai parke pastebėjo kylantį medinį statinio karkasą.

"Prieš tai vykusioje spaudos konferencijoje klausiau apie žemės nuomos mokestį, tačiau man buvo atsakyta, jog visi nuotykių parko įrengimai kabo ore, todėl apie žemės nuomą kalbėti neverta. Štai kodėl pamatę kylantį statinį nutarėme kreiptis į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją", - pasakojo visuomenininkė.

Kylantis statinys Poilsio parke buvo aptiktas lapkričio 8 d., iš karto buvo išsiųstas raštas minėtos inspekcijos Klaipėdos skyriui. Vos po dviejų dienų kylančio pastato konstrukcijos imtos ardyti. Penktadienį į vietą atvykęs inspektorius jau rado tik pastato pagrindą.

Faktai buvo užfiksuoti, tačiau nei Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus specialistas, nei Klaipėdos savivaldybės atstovas detalių apie galimai nelegalų statinį nekomentavo. Bus laukiama tyrimo išvadų, o po jų svarstoma, kokių veiksmų imtis.

"Įvyko faktinių aplinkybių nustatymas, dabar dirbs inspekcija. Kol kas nieko pasakyti negaliu. Tik tiek, kad joks leidimas statybai šioje parko teritorijoje nebuvo išduotas", - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.

"Skaudu, kad valstybinėje žemėje vyrauja tokia savivalė", - sakė visuomenininkų asociacijos vadovė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder