"Poilsio parkas" toliau ginamas nuo likvidacijos

"Poilsio parkas" toliau ginamas nuo likvidacijos

Ir toliau bus bandoma apsaugoti UAB "Poilsio parkas" nuo likvidavimo procedūros.

Klaipėdos miesto tarybos kolegija liepos 7-ąją priėmė nutarimą, kad apsisprendė dėl UAB "Poilsio parkas" likvidavimo. Jis buvo motyvuojamas įmonės nuostoliais, kurie pernai viršijo 36 tūkst., o nuo veiklos pradžios susikaupė jau per 547 tūkst. litų.

Tačiau visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" koordinatorė Jolanta Norkienė pateikia visai kitokius skaičius, kurie esą paaiškėjo iš savivaldybės Finansų ir turto departamento išsireikalavus ir analizavus dokumentus.

"Antradienį peržiūrėjus balansą, pelno atskaitą ir kitus dokumentus nuspręsta, jog bankrotas įmonei negresia. Jos įsiskolinimai - nesumokėtos algos bei nekilnojamojo turto mokestis - pasibaigus 2010 metams buvo tik 7274 litai, tad galimybių išsaugoti ir reorganizuoti bendrovę yra. Likvidavimo taip pat negalima pradėti dėl to, kad tai ilga ir brangi procedūra, kurios metu kyla rizika prarasti įmonės turtą", - sakė ji.

Anot jo, su šiuo metu rekonstruojamu parku turėtų atgimti ir jį administruojanti įmonė, dabar ieškoma modelio, pagal kurį ji valdytų parką. Šiuo metu jos balanse yra parkui priklausantis turtas, kurio likutinė vertė - beveik 592 tūkst. litų, didžiąją jos dalį sudaro Vasaros koncertų estrados kaina (586 226 Lt.).

J. Norkienė teigia, kad artimiausiame Tarybos posėdyje visuomeninio judėjimo nariai dar kartą bandys įtikinti valdančiuosius, jog likviduoti įmonę yra netikslinga.

"Juk beveik 98 procentus įmonės akcijų priklauso savivaldybei, kuri ir priima lemiamus sprendimus, o atsisakius likvidacijos, būtų sutaupyta lėšų", - sakė J. Norkienė.

Pirmasis parko rekonstrukcijos etapas kainuos 3 mln. litų, šiuo metu atlikta darbų jau už 1,78 mln.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder