Poilsiautojai: "Į Palangą - tarsi tradicija"

Poilsiautojai: "Į Palangą - tarsi tradicija"

Vasaros metu norintys pailsėti Lietuvoje dažniausiai renkasi Nidą, Palangą, Šventąją. Norėdami sužinoti, kodėl žmonės atvyko būtent į Palangą, o ne į kitus kurortus, pasikalbėjome su miesto svečiais, sutikusiais pasidalinti savo įspūdžiais.

Palangos turizmo informacijos centro darbuotojas Mindaugas Surblys teigia, kad tendencijos mažai kinta - kaip ir kasmet, tradiciškai, Palangoje daugiausiai yra lietuvių, rusų, baltarusių, latvių, taip pat yra ir svečių iš Vokietijos, Ispanijos bei Skandinavijos šalių.

"Baltarusių šiemet yra daugiau, nes nuo birželio 19-osios pradėti tiesioginiai skrydžiai iš Minsko, o rusų kiek sumažėjo", - kalbėjo vyras.

Valerija

Palangoje nutarėme pailsėti savaitę. Atvykau su dukra bei anūkais, esame kauniečiai. Čia galima atsipalaiduoti, pakankamai ramu. Žmonių gausa netrukdo, ypač prisiminus ankstesnius laikus, kai jų būdavo daug daugiau. Nida ar Šventoji tiesiog manęs netraukia.

 

 

Elena
Jūra yra didžiausia trauka, bent jau man. Esu iš Akmenės. Tie 150 kilometrų, kuriuos įveikėme su dukra bei anūkais, tikrai nėra daug. Pastaruosius metus čia nevykau, tad planuojame būti 2 savaites - manau, kad to laiko užtenka tam, kad pailsėtum. Nidos problema, sakyčiau, yra kėlimasis keltu, turbūt tai atbaido dalį žmonių.

 

 

Nerijus

 
Atvykome su dviem mažamečiais vaikais iš Kauno. Sunku pasakyti, kodėl žmonės keliauja būtent į Palangą - tarsi tradicija, sunku to atsikratyti, nors čia ir brangoka.

 

 

Regina ir Kristina

Esame čia jau 4 dienas, truputį gaila, jog dar būsime Palangoje tik porą valandų, o tuomet - atgal į Panevėžį. Aš čia lankausi retokai, o mama - daug dažniau. Palangos kainų nebijome, pakankamai uždirbame, kad galėtume ir paišlaidauti.

 


Mindaugas ir Samanta

Kasmet vykstame į kitą vietą - praėjusiais metais buvome Šventojoje, dabar - Palanga, o kitą vasarą planuojame aplankyti Juodkrantę. Čia mažiau žmonių, nežinom kodėl, gal pabodo jau visiems. Ką tvirtai galime pasakyti, tai faktas, jog į Nidą tikrai nevažiuosime. Vien už keltą automobiliui - beveik 20 eurų. Nežmoniška.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder