Po vyriško pokalbio pažadėjo apsitvarkyti

Po vyriško pokalbio pažadėjo apsitvarkyti

„Vakarų ekspreso“ redakciją pasiekė klaipėdiečio laiškas, kuriame jis piktinasi netvarka tiesiai prieš Kruizinių laivų terminalą įrengtame uostelyje.

„Vasarą ten žiauriai smirdėjo, smirdi ir dabar. Nuotraukose trys kadrai iš to kruizinio uostelio, vienas iš Pilies uostelio - skirtumas akivaizdus. Kyla klausimai, ar to smirdančio uostelio operatorius padarė ir daro ką nors, kad situacija pasikeistų, kuri dabar primena iš šalies ekologinę avariją.

Vanduo žalias, tepaluotas, pilnas šiukšlių, butelių, baltų putų. Nežinau, ar tai yra normalu už ES lėšas pastatytame uostelyje, kuriame glaudžiasi legendine jachta "Lietuva" ir kiti Klaipėdos universiteto burlaiviai. Ką galvoja operatorius? Ką galvoja aplinkosaugininkai? Ką galvojo kruizinių laivų keleiviai“, - klausiama laiške.

„Kol kas iš nuotraukų galiu pasakyti, kad tai sunešti dubliai, bet po pietų būtinai nuvyksime į tą vietą ir patikrinsime“, - penktadienio vidurdienį tikino Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Jūros aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Raimondas Šatkauskas.

Aplinkosaugininkas pasakojo, kad kartą jau vyko tikrinti panašios situacijos ir nustatė, kad vandens paviršiuje plūduriuojantys tirščiai – organinės kilmės.

„Manau tai natūralus gamtos reiškinys, jokių teršalų ten nėra, o kad minėtame uostelyje betvarkė galiu sutikti, mums, žinoma, daugiau rūpi vanduo, bet jei matome netvarką stengiamės nepraeiti pro šalį.

Tačiau, ne tik šie, bet ir anksčiau vasarą matyti vaizdai ir užuosti kvapai tvirtintų ką kita. Be to, kodėl Pilies uostelis tvarkingesnis?

Aplinkosaugininkas patvirtino, kad uostelio teritorija turi rūpintis AB „Klaipėdos laivų remontas“.

Praėjus 15 minučių po pokalbio su žurnalistais susisiekęs R. Šatkauskas patikino, kad su minėtos įmonės direktoriumi buvo „vyriškai“ pasikalbėta.

„Aš paskambinau direktoriui ir mes „vyriškai“ ir rimtai pasišnekėjome. Jis pažadėjo, kad dar šiandien viską sutvarkys, jei to nepadarys, mes imsimės veiksmų. Bet manau, kad tai tiesiog natūraliai sunešti dumbliai, dėl kurių įmonė nekalta. Aplinkos tvarka, mano žiniomis, turi rūpintis miestas“, - pranešė jis.

Žurnalistams susisiekti su AB „Klaipėdos laivų remontas direktoriumi kol kas nepavyko. Mobiliuoju telefonu jis neatsiliepia.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder