Po straipsnio susirūpino užraktų įrengimo tvarka

Po straipsnio susirūpino užraktų įrengimo tvarka

Kai "Vakarų ekspresas" publikavo straipsnį apie kieme savivaliauti ėmusius ir automobilių stovėjimo vietų užraktus įrengusius gyventojus, šia problema susirūpino ir miesto valdininkai. Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas siūlo paruošti užraktų įrengimo tvarką, kad ateityje nekiltų panašių nesusipratimų.

Pasak komiteto pirmininko Audriaus Vaišvilos, po straipsnio apie I. Simonaitytės g. 34 namo kieme įrengtus užraktus pasirodė informacija ir apie Naujojo sodo gatvėje, šalia viešbučio "Amberton Klaipėda", įrengtus užraktus. Baiminamasi, jog tokių veiksmų po sausio 1 d., kuomet turėtų įsigalioti naujoji centrinės miesto dalies apmokestinimo tvarka, padaugės.

"Žmonės nesupranta, jie galvoja, kad savo kiemuose gali daryti, ką nori, tačiau taip nėra. Privačiose valdose tai suprantama, tačiau miesto teritorijoje to būti neturėtų. Būtent todėl ir siūlome kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją su raginimu paruošti automobilių stovėjimo užraktų tvarką", - sakė A. Vaišvila.

Jo teigimu, kol nėra vieningos tvarkos, visi galimybes įsirengti užraktus traktuoja savaip. Pavyzdžiui, viešbutis "Amberton Klaipėda" prašė miesto savivaldybės leisti šalia pastato esančioje teritorijoje, kurioje statomi automobiliai, pastatyti ženklą, informuojantį, jog šios vietos yra rezervuotos. Kadangi vien ženklas didelės įtakos nepadarė, viešbučio atstovai nutarė įrengti ir automobilių vietų užraktus. Savo veiksmus jie teisino tuo, jog kitu atveju reikėtų nuolat kviesti policiją, kad ši išvaikytų ir nubaustų ženklo nepaisančius vairuotojus.

Komiteto narys Vidmantas Plečkaitis siūlė peržiūrėti jau egzistuojančias tvarkas, pavyzdžiui, užraktų įrengimo niuansus numatyti naujojoje centrinės miesto dalies daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose laikomų automobilių apmokestinimo tvarkoje. "Jau dabar yra numatyta, jog gyventojai gali kiemuose automobilių stovėjimo vietas apibrėžti, pavyzdžiui, nupiešti linijas ir panašiai, tačiau apie vietų užraktus čia neužsimenama", - sakė V. Plečkaitis.

Kitas komiteto narys Mindaugas Žylys ragino nepamiršti ir kitokių galimų gyventojų sumanymų, todėl siūlė kartu su automobilių stovėjimo užraktų tvarka apibrėžti ir šlagbaumų įrengimą.

Vytautas Lupeika tuo metu ragino komiteto narius nesieti dygstančių užraktų su artėjančiu kiemų apmokestinimu: "Tai nėra susiję. Tiesiog nėra tvarkos ir miesto valdžia per 20 metų nesugebėjo jos įvesti. Užtat žmonės yra pasiruošę padaryti bet ką, kad ir rąstais savo vietas atsitverti."

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog I. Simonaitytės g. 34 namo gyventojai įsirengė privačias automobilių stovėjimo vietas ir ruošėsi kreiptis į valdžią, kad ši jiems padengtų visas išlaidas. Tiesa, užraktais buvo nepatenkinta ne tik miesto savivaldybė, bet ir dalis minėto namo gyventojų. Jie tikino, jog užraktus sumanė įrengti namo administratorė, tačiau daugumos pritarimo sulaukti nesivargino.

Nepatenkinti gyventojai kreipėsi ne tik į miesto savivaldybę, bet ir į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biurą. Pastarasis apklausė namo administratorę Gražiną Korsakę. Išvadose teigiama, jog administratorė pripažino, kad organizavo užraktų įrengimą, tačiau su policija jo nederino. Jai buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Gyventojams siūlyta teisės aktų nustatyta tvarka įteisinti aikštelės praplatinimą ir techninių eismo reguliavimo priemonių įrengimą.

Administratorė dėl užraktų įrengimo turės aiškintis ir teisme. Klaipėdos miesto apylinkės teismas gruodžio 19 d. nagrinės protokolą, kurį už savavališką valstybinės žemės užėmimą, naudojimą surašė Nacionalinė žemės tarnyba.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder