Po kintiškius šokiravusio sprendimo –  atgaila

Po kintiškius šokiravusio sprendimo – atgaila

Šilutės rajono savivaldybės taryboje – žiopliai ir neišmanėliai?

„Šilutės ETA Žinioms“ penktadienį paviešinus Šilutės rajono savivadybės tarybos narių vardinio balsavimo dėl nepritarimo naftos gavybos Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) poveikio aplinkai vertinimo (toliau – PAV) programai rezultatus (str. „Išdavystė: Šilutės tarybos opozicija „dėjo“ ant Kintų bendruomenės“), tą pačią dieną autoriui paskambinęs Vytautas Laurinaitis, kurio balsas galėjo turėti lemiamos įtakos priimant sprendimą, apgailestavo dėl susidariusios situacijos.

Politikas teisinosi, kad klaidingai suprato Tarybai pateiktą svarstyti sprendimo projektą, todėl, manydamas, kad balsuoja prieš pritarimą PAV programai, ir paspaudęs ne tą balsavimo pultelio mygtuką.

Prašo pakartoti balsavimą

Pirmadienį Arvydas Jakas Tarybos sekretoriate užregistravo pareiškimą, kuriame, be kita ko, teigiama, jog balsavimo rezultatams įtakos galėjo turėti dar ir tai, kad Taryboje pirmą kartą buvo balsuojama ne pakeliant ranką, bet elektroniniu būdu. Esą po posėdžio ne vienas Tarybos narys prisipažinęs, kad dėl to galėjo priimti klaidingą sprendimą.

A. Jakas, vadovaudamasis Šilutės rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento 36 straipsnio 11 punktu, ketvirtadienį atmestą sprendimo projektą prašo pakartotinai svarstyti artimiausiame Tarybos posėdyje.

Tam, kad šis sprendimo projektas būtų iš naujo įtrauktas į posėdžio darbotvarkę, A. Jako pareiškimą turi pasirašyti dar bent 13 Tarybos narių.

Nustebino net ir naftininkus

Lietuvos ir Danijos UAB „Minijos nafta“ ryšių su visuomene specialistė Kristina Paukštytė – Brazdauskienė pirmadienį telefonu sakė vis dar nežinanti, kaip vertinti Šilutės tarybos balsavimą dėl PAV programos.

„Penktadienį apie tai kalbėjome su įmonės vadovais. Tikėjomės, kad Taryba, kaip anksčiau, nepritars programai. O dabar nė nežinome, kaip tai vertinti. Esame labai nustebinti tokio balsavimo, – teigė K. Paukštytė – Brazdauskienė. – Kita vertus, džiaugiamės, kad politikai galbūt pradeda galvoti. Vis dėlto gaila, kad galutinio sprendimo priėmimas nusikelia dar vieną mėnesį, iki kito Tarybos posėdžio, kuriame, kaip teko girdėti po ketvirtadienio posėdžio, turėtų būti svarstoma dėl pritarimo PAV programai“.

Pabaigai

Grįžkime prie balsavimo.

Sprendimo projektas dėl nepritarimo PAV programai buvo svarstomas Tarybos komitetuose.

Ketvirtadienio posėdyje, pristačius šį sprendimo projektą Tarybai svarstyti, niekam nekilo jokių klausimų.

Vienintelis Edvardas Vitkauskas garsiai paprašė patikslinti, ar sprendimo projekte iš tikrųjų siūloma balsuoti dėl nepritarimo PAV programai (tiksli formuluotė: „Nepritarti UAB ,,Minijos nafta“ naftos gavybos Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) poveikio aplinkai vertinimo programai“).

Meras Virgilijus Pozingis visiems girdint (taip pat ir priešingame salės gale sėdintiems spaudos darbuotojams – red. pastaba) tai patvirtino…

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder