Plaukimo pamokos džiugina ir tėvus, ir vaikus

Plaukimo pamokos džiugina ir tėvus, ir vaikus

Nuo šiandien "Gintaro" sporto centre pradėtos rengti nemokamos plaukimo treniruotės vaikams. Pirmą kartą čia susirinkę tėvai ir seneliai, atvedę savo atžalas, džiaugėsi suteikta galimybe vaikams nemokamai pasimokyti plaukti.

Organizuoti tokias treniruotes paskatino Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro atlikta apklausa, kurioje paaiškėjo, jog plaukti nemoka penktadalis apklaustų 5-7 klasių uostamiesčio mokinių. Iš 3 769 apklaustų vaikų, net 79,7 proc. sakė norintys išmokti plaukti arba pagerinti savo plaukimo įgūdžius.

Nemokamos plaukimo pamokos Klaipėdos miesto savivaldybei kainuos per 11 tūkst. litų.

"Apie tokią galimybę sužinojau iš laikraščio. Nemokančiam plaukti anūkui Martynui tai bus puiki proga pasimokyti", - pasakojo šiandien į treniruotę anūką atvedusi klaipėdietė.

Liepos 1-8 dienomis įvyks šeši plaukimo užsiėmimai, kuriuos ves trys profesionalūs sporto centro treneriai - Jadvyga Kiškytė, Aleksandras Mefiodas ir Vanda Grigaitienė. Vaikai suskirstyti į dvi amžiaus grupes - 1-4 ir 5-8 klasių moksleivius.

"Iš viso užregistruoti 192 vaikai, sulaukėme tikrai didelio tėvų susidomėjimo. Kiekvieną dieną per šešis užsiėmimus treneriai plaukti mokys po 72 vaikus. Per šešis užsiėmimus vaikai supažindinami su baseinu, mokomi plaukimo pradmenų. Svarbiausia nuo pradžių vaikus mokyti plaukti taisyklingai", - kalbėjo Klaipėdos sporto centro "Gintaras" direktorius Valentinas Vytautas Šeputis.

Nemokamai plaukti mokysis ir penki 8-15 metų amžiaus Klaipėdos vaikų globos namų "Danė" auklėtiniai.

"Vaikai labai patenkinti tokia pramoga. Džiugu, kad ji tuo pačiu yra ir labai naudinga - vaikai ir išmoks plaukti, ir apsilankys baseine", - sakė globos namų socialinė darbuotoja Marytė Čeikauskienė.

Dėl sulaukto didelio tėvų dėmesio Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras plaukimo pamokas planuoja rengti ir rudenį. Apie papildomas treniruotes bus pranešta spaudoje ir biuro tinklapyje www.sveikatosbiuras.lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder