Planai leis statyti gelbėjimo stotis

Planai leis statyti gelbėjimo stotis

Patvirtinti Neringos pajūrio zonų detalieji planai iš esmės nieko nepakeis, tikina šios savivaldybės valdininkai. Poilsiautojai jokių esminių pokyčių nepajus, o klerkams derinant dokumentus esą tik atsiras daugiau apribojimų.

Vasario pabaigoje buvo patvirtinti Nidos, Preilos, Pervalkos ir Juodkrantės pajūrio rekreacinių zonų detalieji planai. Tačiau, pasak Neringos savivaldybės administracijos Architektūros skyriaus vedėjo Ramūno Bartkaus, tai tik formalumas, dėl kurio niekas iš esmės nesikeis.

Žinant, kad visas šis projektas atsiėjo per 148 tūkst. litų, toks jo įvertinimas skamba keistai. Didžioji dalis lėšų - per 126 tūkst. projektui buvo skirta iš Europos Sąjungos lėšų.

"Projektas visai neįdomus, net neįdomu apie jį kalbėti. Iš jo tikėjomės daugiau, bet iš esmės niekas nesikeis. Kaip ir anksčiau bus galima pliaže degintis, gerti kavą. Gal tik daugiau prisidirbome apribojimų sau, kai reikės derinti dokumentus", - nenoriai komentavo R. Bartkus.

Pasak jo, vienas teigiamas šių detaliųjų planų aspektas, kad buvo numatytos rekreacinių zonų teritorijos, kuriose bus galima statyti gelbėjimo stotis bei postus.

"Iki šiol šito negalėjome daryti. Stovėjo tik iš seniau statytos gelbėjimo stotys. Tačiau, kada tos stotys bus pastatytos - jau kitas klausimas. Viskas priklausys nuo lėšų", - lakoniškas buvo Architektūros skyriaus vedėjas.

Neringos savivaldybės pateiktoje informacijoje teigiama, kad šiais detaliaisiais planais suformuoti rekreaciniai žemės sklypai, nustatyti teritorijos tvarkymo ir naudojimo režimai, rekreacinių išteklių naudojimo ir apsaugos režimai, suplanuota rekreacinė infrastruktūra, paplūdimių aptarnavimo objektai, numatytos inžinerinės infrastruktūros ir eismo organizavimo galimybės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder