Pla­te­lių eže­rą juo­sian­tis dvi­ra­čių ta­kų žie­das baig­tas

Pla­te­lių eže­rą juo­sian­tis dvi­ra­čių ta­kų žie­das baig­tas

Dideliam aktyvaus laisvalaikio ir dviračių sporto mėgėjų džiaugsmui Platelių ežerą juosiantis dviračių takų žiedas baigtas. Paskutinį ruožą pagal Beržoro ežerą ir per Beržoro gyvenvietę nutiesti buvo sudėtingiausia, nes teko rekonstruoti ir važiuojamąją kelio dalį.

Projektas įgyvendintas bendromis VĮ „Telšių regiono keliai“ ir Plungės rajono savivaldybės vadovų pastangomis įtikinus Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl pėsčiųjų-dviračių tako per Beržoro gyvenvietę poreikio. Svarų indėlį į projektų įgyvendinimą įnešė Plungės pramonininkų sąjungos tarybos narys Jonas Varkalys bei Seimo narys Jurgis Razma.

Važiuojamoji dalis per gyvenvietę iki rekonstrukcijos buvo siaura, nelygi, duobėta. Danga vietomis buvo suirusi. Ypač nesaugiai šioje kelio atkarpoje jautėsi dviratininkai ir pėstieji. Jie per miestelį judėdavo važiuojamosios kelio dalies pakraščiu arba kelkraščiais. Vasaros sezono metu turistinį maršrutą aplink Platelių ežerą, pravažiuojant Beržoro kaimą, pasirinkdavo ne tik rajono gyventojai, bet ir poilsiautojai iš visos Lietuvos bei užsienio. Todėl pavojus šių eismo dalyvių sveikatai ir gyvybei grėsė nuolatos, juolab, kad eismo intensyvumas rajoniniame kelyje Pauošniai–Plateliai tikrai nemažas – 1 070 automobilių per parą.

Rekonstruotą rajoninio kelio Nr. 3202 Pauošniai–Plateliai ruožą (nuo 7,910 iki 9,077 km) su įrengtu pėsčiųjų ir dviračių taku Valstybinė komisija priėmė birželio 21-ąją. Tai jungtinės veiklos pagrindais dirbusių bendrovių „Žemaitijos keliai“, „Tiltų ekspertų centras“ ir „Plungės Jonis-S“ atlikti darbai. Statybos metu rekonstruotas 1,167 km kelio ruožas, ant 20 cm emulsija ir cementu stabilizuoto pagrindo sluoksnio įrengiant 4,5 cm storio ir 6 m pločio kelio dangą iš minkštojo asfalto.
Rekonstruoto kelio trasa atkartojo buvusią kelio padėtį. Dėl geometrinių elementų išpildymo bei dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimo nežymiai pakeista tik kelio ašis. Atliekant darbus įrengta iškili pėsčiųjų perėja bei trapecijos formos greičio mažinimo kalneliai, dvi autobusų sustojimo aikštelės, drenažo sistema, sumontuota 88,4 m apsauginių kelio atitvarų, 179,8 m apsauginių pėsčiųjų tvorelių, pastatyti 38 kelio ženklai.
Statybos metu rekonstruoti elektros tinklai, sumontuotos 32 atramos su šviestuvais.
Pėsčiųjų ir dviračių takas įrengtas iš betoninių trinkelių. Tako ilgis – 1 155 metrai, jo plotis svyruoja nuo 1,6 iki 2,5 m. Techninį darbo projektą parengė UAB „Projkelva“. Projekto sąmatinė vertė su projektavimo darbais – 1 099 107 eurai.
VĮ „Telšių regiono keliai“ darbuotojai įsitikinę, kad investicijos į šių darbų atlikimą leis kelių naudotojams išvengti nelaimių, o pagerėjusios eismo sąlygos džiugins tiek rajono svečius, tiek poilsiaujančius šioje gražioje gamtos aplinkoje, tiek vietinius gyventojus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder