Per potvynį Rusnę pasieksime dar sunkiau

Per potvynį Rusnę pasieksime dar sunkiau

Šilutė galutinai atsikando turistų ir kitų keliauninkų, kurie per Nemuno potvynius tuntais plūsta į pamario kraštą ir savo transportu užkiša laikinąją perkėlą per užliejamą kelio į Rusnę ruožą. Todėl ketvirtadienį rajono ekstremalių situacijų komisija (toliau ESK) priėmė sprendimą dar labiau apriboti jiems galimybes tuo metu patekti į salą.

Klaipėdos regiono kelių valstybinės įmonės Šilutės kelių tarnybos viršininko Algirdo Jakubausko teigimu, per praeitų metų potvynį prie laikinos perkėlos į salą buvo nusidriekusios labai ilgos mašinų eilės, – per dieną į abi apsemto kelio ruožo puses buvo perkeliama iki 800 automobilių, – todėl jo vadovaujamiems vyrams teko plušėti be poilsio.

Tokią padėtį Šilutės kelininkų vadovas vadina nenormalia. Todėl, anot jo, per šiųmetį potvynį apsemtu kelio iš Šilutės į Rusnę ruožu bus keliami vien tik Šilutės rajono gyventojų automobiliai, kaip numatyta neatlygintiną transporto priemonių gabenimo šia kelio atkarpa tvarką reglamentuojančiame LR Vyriausybės nutarime. Pirmenybė, kaip visada, bus teikiama Rusnės salos ir Šyšos kaimo gyventojams, turintiems savo seniūnų išrašytus leidimus, taip pat specialiosioms tarnyboms.

A. Jakubauskui pritarė Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas. "Mūsų tikslas – pasirūpinti Rusnės ir Šyšos kaimo gyventojais. Todėl savo gyvenimo ritmo dėl turistų ir stintų žvejų nekeisime", – sakė jis.

Beje, Šilutės kelininkai šiemet bus atsakingi ir už viešojo transporto eismo organizavimą į Rusnės salą potvynio metu. Kelininkai šią paslaugą pirks iš Šilutės autobusų parko bendrovės, turinčios keleiviams gabenti pritaikytą padidinto pravažumo MAN markės sunkvežimį. Darbui potvynio zonoje jis turėtų būti paruoštas iki sausio 31 d., kai baigsis savivaldybės ESK nustatytas pasirengimo šiųmečiam potvyniui terminas.

Šilutės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, policija, medikai ir kitos specialiosios tarnybos ketvirtadienio posėdyje tvirtino jau dabar esančios pasiruošusios darbui ekstremaliomis sąlygomis. Prireikus pagalbą iš oro ir vandenyje suteiks Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Šilutės rajone į Nemuno potvynio apsemiamą teritoriją patenka 25 kaimai su 160 sodybų, kuriose šiuo metu gyvena 366 žmonės. Iš jų 92 – pensinio amžiaus, tiek pat yra ir vaikų, dauguma kurių – moksleiviai, 14 gyventojų sunkiai serga. Tad specialiosioms tarnyboms per potvynį darbo neturėtų pristigti.

Dėl pamario kraštą jau visą mėnesį su trumpomis pertraukomis merkiančio lietaus Šilutės rajone šiuo metu jau yra apsemta apie 8000 hektarų teritorija su daugiau kaip 10 kilometrų kelių. Vandens lygis Nemune ir per Šilutę vingiuojančioje Šyšos upėje vėl pamažu kyla.

www.silutesetazinios.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder