Per gimtadienį Neringą plovė lietus

Per gimtadienį Neringą plovė lietus

54 miesto gimtadienį šventusių neringiškių neišgąsdino dangų su žemę turėjusios sumaišyti audros prognozės. Nors lietus plovė susirinkusiuosius, atrodo, kad šio krašto žmonės prisitaikę prie nenuspėjamų jūriškų orų, ir nesiskųsdami traukė pramogauti.

Šeštadienį Neringos miesto gimimo dienos šventė sutapo su dar keliomis - šiais metais sukanka 20 metų nuo dienos, kuomet Nidoje buvo pastatytas Saulės laikrodis, 25 metai – kuomet buvo atkurta pasienio apsaugos veikla Klaipėdos krašte bei 90 metų senajam Neringos gimnazijos pastatui.

Panašu, kad tai buvo proga susieiti visoms minėtoms organizacijoms. Kaip "Vakarų ekspresas" jau rašė, 25-erių metų pasienio apsaugos veiklos Klaipėdos krašte atkūrimo proga šeštadienį Nidos pasienio kontrolės punkte vyko simboliškas minėjimas.

Į miestą persikėlusiai šventei pradžią davė nuo Liuteronų bažnyčios iki Savivaldybės aikštės pajudėjusios eitynės, vedamos Vidaus reikalų ministerijos orkestro. Jiems iš paskos linksmai nusiteikę traukė įvairių vietos organizacijų atstovai, politikai ir miesto gyventojai.

"Daug išbandymų teko patirti miestui - vėjas, vanduo ir ugnis bandė mūsų jėgas. Tai uraganas laikrodžio stiebą nulaužė, tai 1967 metais audra vos neatskyrė mūsų nuo žemyno ir nepadarė sala, tai didžiuliai gaisrai kėsinosi viską, kas gyva, sunaikinti. Bet esame stiprūs - atsitiesiame, susitvarkome ir vėl švenčiame", - prieš miesto merui Dariui Jasaičiui įžiebiant šventinę liepsną sakė vedantysis.

Nors pasitvirtino orų prognozuotojų prognozės dėl itin prasto oro, panašu, kad tikriems neringiškiams tai buvo nė motais - šie po sveikinimo kalbų aikštėje šoko grojant Vidaus reikalų ministerijos orkestrui, o "Kuršių kieme" vaišinosi jau tradiciniu tapusiu Neringos miesto šventės patiekalu – šerniena ir kitais Neringos bendruomenės paruoštais pateikalais.

Nors gimtadienio dalyvių skaičių gūsingas vėjas ir vis pasipilantis vėjas gerokai aptirpdė, popiet nemaža dalis žmonių grįžo pasižiūrėti pasieniečių programos - šalia krantinės leidosi sraigtasparnis, pasirodė kinologai.

Beje, tai ne vienintelės miesto gimtadienio pramogos. Dar vakar neringiškiai buvo kviečiami naktinėti, kadangi savo duris visai nakčiai atvėrė muziejai, kultūros centrai, kurorto paslaugų teikėjai.

Beje, į šventę vakar ir šiandien kitų miestų gyventojai galėjo atvažiuoti nemokėdami vietinės rinkliavos mokesčių, tačiau menkos eilės prie keltų perša išvadą, kad kiti Lietuvos gyventojai išsigando nekokių orų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder