Pažadėjo nepalikti Kurhauzo likimo valiai

Pažadėjo nepalikti Kurhauzo likimo valiai

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus sausio 16 d. Vilniuje susitiko su Premjeru Algirdu Butkevičiumi. Susitikimo, kuriame dalyvavo ir Premjero patarėjai, metu aptarta keletas Palangai aktualių klausimų. „Dalykiško ir konkretaus pokalbio metu pamačiau, kad Palanga įsigijo dar vieną draugą – Premjerą A. Butkevičių“, - sakė meras Š. Vaitkus.

Kurhauzo restauracija

Vienas iš pagrindinių aptariamų klausimų buvo Kurhauzo restauracijos antrojo etapo finansavimas. Š. Vaitkus atkreipė dėmesį, kad Palanga 2013 m. tapo Lietuvos kultūros sostinė, todėl Kurhauzo restauracija yra itin svarbi. Juo labiau kad puoselėjami planai metų pabaigoje šiame istoriniame pastate organizuoti didelį baigiamąjį projekto „Palanga – Lietuvos kultūros sostinė“ renginį, kurio metu būtų įteikti apdovanojimai kultūrai labiausiai nusipelniusiems asmenims.

„Premjeras patikino suprantąs šio objekto svarbą bei pažadėjo tęsti buvusios Vyriausybės pradėtą darbą, tai yra – išspręsti Kurhauzo restauracijos antrojo etapo finansavimo klausimą“, - sakė Š. Vaitkus.

Aplinkkelis - reikalingas

Palangos meras su Premjeru taip pat kalbėjo apie Palangos aplinkkelio tiesimo galimybes. Š. Vaitkus paminėjo, jog šis projektas Palangai yra labai svarbus. „Pateikiau duomenis – apskaičiuota, kad praėjusių metų birželio – rugpjūčio mėnesius tranzitu į Latviją per Palangą vyko apie 75 tūkst. automobilių. Tai padidino spūstis, kuriose gaišti turėjo ir vykstantieji į kurortą atostogauti. Pastačius aplinkkelį ši problema būtų išspręsta“, - sakė Š. Vaitkus.

Meras pasidžiaugė Premjero pozicija – A. Butkevičius susitikimo metu patikino pritariąs minėtai statybai bei sieksiąs, jog aplinkkelio tiesimo darbai būtų ne tik pradėti, bet ir užbaigti.

Koncertų salė

Susitikimo metu kalbėta ir apie koncertų salės Palangoje statybą. Š. Vaitkus akcentavo šio objekto svarbą, pristatė būsimos salės projektą bei atkreipė dėmesį, jog praėjusi Vyriausybė objekto statybos pradžiai jau skyrė 2 mln. litų. A. Butkevičius pritarė, jog koncertų salė Palangai yra labai reikalinga, tad reikia ieškoti finansavimo šaltinių.

„Taip pat kalbėjome apie lėšas miesto gatvėms – Jūratės, Žvejų bei Kalgraužių – remontuoti. Paprašiau, jog būtų ieškoma galimybių iš Vyriausybės rezervo skirti papildomą finansavimą. Premjeras patikino, jog puikiai žino išvardintas gatves bei ieškos galimybių jų remontui skirti papildomai lėšų“, - kalbėjo Š. Vaitkus.

Aptars išsamiau

Taip pat susitikimo metu trumpai kalbėta apie galimybę taikyti supaprastintą vizų išdavimo tvarką įvažiuojantiems 100 kilometrų nuo Lietuvos sienos atstumu. Sutarta, jog šis klausimas išsamiau bus aptartas kartu su Lietuvos kurortų asociacija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder