Parūpo daugiabučių adminstratorių veikla

Parūpo daugiabučių adminstratorių veikla

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė ketina atlikti analizę ir įvertinti daugiabučių namų administratorių bei juos turinčių prižiūrėti savivaldybės administracijos atsakingų struktūrų ir pareigūnų darbą. Tokių veiksmų direktorė imsis po vicemero Artūro Šulco rašto, raginančio griežčiau kontroliuoti administratorių ir atsakingų savivaldybės pareigūnų veiklą.

A. Šulcas savo rašte J. Simonavičiūtei atkreipė dėmesį ne tik į daugiabučių namų administratorius, bet ir į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamentą, šio departamento Socialinės infrastruktūros skyrių ir šio skyriaus Butų ir energetikos poskyrį, kurie, vicemero manymu, ne visada tinkamai prižiūri bei kontroliuoja daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administratorius.

Pasak mero pavaduotojo, nors administracija ir atlieka daugiabučių namų administratorių veiklos patikrinimus, tačiau su tų patikrinimų rezultatais gyventojai nėra tinkamai supažindinami, neaišku, ar deramai ištaisyti patikrinimo metu nustatyti administratorių veiklos trūkumai. Pačiai savivaldybės administracijai kyla neaiškumų dėl daugiabučius namus eksploatuojančių įmonių mokesčio už bendro naudojimo objektų administravimą skaičiavimo.

"Atsakingi savivaldybės administracijos pareigūnai, specialistai bando suformuoti nuomonę, neva savivaldybė nieko negali padaryti, sukontroliuoti daugiabučių namų administratorių, nors teisės aktai suteikia savivaldybėms ir teises, ir prievoles kontroliuoti šiuos administratorius", - sakė A. Šulcas.

Atsižvelgusi į A. Šulco pastabas J. Simonavičiūtė ketina sudaryti darbo grupę, kuri susiklosčiusią situaciją įvertins.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder