Partijos delegacijai - apie Klaipėdos skaudulius

Partijos delegacijai - apie Klaipėdos skaudulius

Antradienio rytą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas priėmė socialdemokratų partijos delegaciją, vadovaujamą pirmininko Algirdo Butkevčiaus. Pastarieji, tarp kurių buvo ir seimūnų, norėjo sužinoti, kokios pagrindinės problemos kamuoja ganą svarbų vaidmenį visoje Lietuvoje vaidinantį miestą.

Komentuodamas situaciją dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo (SGD) statybos, meras akcentavo, kad visuomenės ir ekspertų nuomone būtų geriau tokį valstybinį terminalą statyti toliau nuo gyvenamųjų rajonų, t. y. Būtingėje, tačiau laiko klausimas - viena iš priežasčių, kodėl skubiai nagrinėjamas prioritetinis terminalo prie Kiaulės Nugaros salos variantas. Būtingėje toks terminalas galėtų atsirasti pora metų vėliau, nei Klaipėdos uosto pietinėje dalyje.

V. Grubliauskas akcentavo, kad valstybės reikalai yra svarbiau, nei vieno miesto savivaldybės, tačiau laikėsi nuomonės, kad dėl klaipėdiečių patiriamų nepatogumų turėtų būti numatytas tam tikras kompensavimo mechanizmas. Pasak mero, pastačius SGD terminalą dujų kainą atpigs visiems Lietuvos gyventojams, o nepatogumus ir apribojimus patirs vieni uostamiesčio gyventojai.

Aptardamas klaipėdiečių sveikatos būklę, V. Grubliauskas informavo, kad pagrindinės ligoninės dirba profesionaliai ir koks nors drastiškas chirurginis įsikišimas sprendžiant pavaldumo ar sujungimo klausimus nėra būtinas.

Kur Klaipėdoje atsiras valstybinis muzikinis teatras, meras kol kas negalėjo atsakyti. Konkursas dėl vietos parinkimo uždavė daugiau klausimų, nei atsakymų, nes uosto akvatorijoje jis negali būti statomas pagal dabar galiojančius teisės aktus. Šiuo metu dėl vietos šalia Kuršių marių, t. y. Šiaurinio rago, vyksta derybos su pastatų, kuriuos reikėtų nugriauti toje teritorijoje statant teatrą, savininku. Tačiau Kultūros ministerija atsakymo, kiek tai kainuotų, kol kas dar neturi. Taigi šis klausimas yra pakibęs ore.

Pasak V. Grubliausko, šiuo metu Klaipėdai svarbiau, kad laiku būtų baigta Dramos teatro rekonstrukcija.  Planuojama, kad 2014-aisiais jis pasitiks lankytojus, o tuomet galbūt jau bus pradėtas statyti muzikinis teatras.

2013-2014 metais Klaipėda tikisi optimizuoti švietimo sistemą. Uostamiesčio šiaurinėje dalyje trūksta dar vienos mokyklos, nes kitos yra gerokai perpildytos, juntamas ir lopšelių darželių stygius. Nedarbo lygis Klaipėdoje keliais procentais mažesnis, nei kituose Lietuvos miestuose, juk čia yra uostas.

V. Grubliauskas akcentavo 3 banginius, kuriems galėtų būti suteikia Europos Sąjungos finansinė parama iš 2014-2020 metų programos, jeigu jie būtų įtraukti į valstybės programą.  Tai trijų Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcija, naujas stadionas ir baseinas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder