Paremkime staigmena tapusias trynukes!

Paremkime staigmena tapusias trynukes!

Šilutės žiniasklaida skelbia, kad nuvilnijus žiniai apie sausio 4-ąją šio miesto ligoninėje sunkiai besiverčiančiai jaunai šeimai netikėtai vietoj lauktų dvynių gimus trims mergaitėms, neabejingi tautiečiai panoro padėti jauniesiems tėveliams.

Žinia, sausio 4-osios vakarą į ligoninę atvykus nėščioji 20 metų Agnė Rapalavičienė tikėjosi pagimdyti dvynukus, nes medikai nebuvo nustatę, kad moteris laukiasi iškart trijų kūdikių. Moteriai gimdant natūraliu būdu 3.55 val. gimė pirma mergaitė, svėrusi 2,13 kg. Po 50 minučių pasaulį išvydo jos sesutė, svėrusi 2,340 kg. Ir dar po 15 minučių kai didelis netikėtumas net pačiai jaunajai motinai pasirodė trečios mergaitės galvutė. Ši naujagimė svėrė 2,5 kg.

Anot portalo zinios1.lt, šis trynukių gimdymas gardamiškei Agnei yra antras, moteris su vyru augina penkerių metų dukrytę.

Paklausta, kaip jaučiasi sulaukusi iš karto trijų dukryčių, mama prisipažino, kad buvo didelė staigmena. Ji, manydama, jog laukiasi dvynukų, įsigijo dvivietį vežimėlį, tad dabar reikės jį pakeisti triviečiu. Jauna moteris atviravo, kad jai auginti tris dukrytes padės ir vyras, ir uošvienė.

Jauna šeima gyvena vieno kambario bute, tad jos laukia nauji buitiniai rūpesčiai. Šilutės ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėjas Gediminas Vaičiūnas portalui zinios1.lt sakė, jog bandys susisiekti su įvairių institucijų atstovais ir stengsis ieškoti būdų, kaip padėti jaunai šeimai, dirbančiai pas ūkininkus.

G. Vaičiūnas prisipažino, jog tokio siurprizo, kad gimtų trys kūdikiai, jis savo darbo praktikoje neatsimena.

Pasak Akušerijos-ginekologijos skyriaus darbuotojų, prieš gerą trisdešimtmetį šilutiškiams Čeponiams buvo gimęs ketvertukas, kiek vėliau, kitiems gyventojams - trys mergaitės.

Informacija

Norintiesiems padėti jaunajai šeimai skelbiame Agnės Rapalavičienės sąskaita DNB banke LT834010051003335605.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder