Paramą maistu stabdo skolos

Paramą maistu stabdo skolos

Skurstantiems asmenims nuo pernai likę maisto produktai iki vasario 10 dienos, kaip buvo numatyta, bus išdalinti tik tuo atveju, jei uostamiesčio savivaldybės administracija atras kuo užkimšti Carito skolas nuomojamo sandėlio savininkams.

Nuo 2005 m., kai Lietuvos Caritas pradėjo vykdyti Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems visos šalies gyventojams programą, situacija Klaipėdos apskrityje kardinaliai pasikeitė. Jeigu pirmaisiais akcijos metais į sandėlį, esantį Šilutės plente, buvo atvežama 20 tonų produktų, tai dabar jau pristatyta 130-150 tonų. Laikydamasi sutarties sandėlio administracija kainų nekelia, tačiau tikisi iš Carito atgauti 8 tūkst. litų siekiančią skolą.

Apie galimybę padėti padengti šį įsiskolinimą vakar Klaipėdos mero teiravosi Telšių vyskupijos Carito reikalų koordinatorė Rasa Senkienė.

"8 tūkstančiai skurstančių šeimų, kurių pajamos per mėnesį neviršija 525 litų, sulaukė paramos jau ne du kartus per metus, kaip anksčiau, o penkis. Kai pernai praėjusį spalį rengiau prašymą savivaldybei paremti mūsų projektą, negalėjau numatyti, jog produktų kiekis ir asortimentas taip ženkliai išaugs: atvežta įvairių kruopų, sauso maisto, makaronų, aliejaus, cukraus, sutirštinto pieno. Jų turime dar ir pirmiesiems šių metų mėnesiams. Tad nors produktai iš sandėlio pristatyti keturiems dalinimo punktams, šiandien sandėliui esame skolingi 8 tūkstančius litų. Dar apie 7 tūkstančių litų reikės šiems metams, kad galėtume tęsti programą. Ją yra numatyta vykdyti ir 2013 metais", - sakė R. Senkienė.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pripažino, jog problema nėra lengvai išsprendžiama. Miesto biudžete nenumatytos papildomos išlaidos, o ir savivaldybės administracijos fondas pasitaupė pinigų tik ekstremalioms situacijoms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder